Wedstrijdverslag, Finale KPN Cup 16, 3 maart 2018, te Amsterdam,

05-03-2018

Wedstrijdverslag, KPN Cup 16, 3 maart 2018, te Amsterdam, door Björn

Afgelopen zaterdag stond alweer de laatste wedstrijd van het marathonseizoen op de planning. Deze werd gereden op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. De wedstrijd vond plaats in de week waarin ook natuurijs was en waarbij de KNSB een 3-daagse had georganiseerd voor de A-rijders en eerste 20 B-rijders. Onze Maarten had zich hier voor geplaatst, maar helaas was hij ziek en moest daardoor de 3-daagse aan zich voor bij laten gaan.

Gelukkig was Maarten wel op tijd redelijk fit voor de wedstrijd in Amsterdam. Hierdoor stonden wij als gehele ploeg aan de start.
Tijdens deze wedstrijd waren er meerdere ontsnappingspogingen. Waarin Mitchel in het begin af en toe zijn kans greep. Björn moest het helaas na ongeveer 40 rondes voor gezien houden in verband met terugkerende rugklachten.

   

Björn doet goed mee in het peloton                                                 Björn en Jerrie proberen in de buik van het peloton mee naar voren te gaan.

 

Jerrie reed de gehele wedstrijd zeer attent en reed fantastisch mee midden in het peloton. Na een aantal keer de wedstrijd net niet te hebben kunnen uitrijden ging dat hem deze keer wel lukken.

  

Björn kan het volhouden midden in het peloton.                                                Helaas moet hij toch lossen en moet hij de srtijd opgeven.

Uiteindelijk ontstond er een kopgroep waarin vijf man vertegenwoordigd waren. Hier zaten onze rijders helaas niet tussen, zij konden zich gaan opmaken voor een eindsprint van het peloton. Na een zware wedstrijd konden de mannen trots zijn op hun uitslagen. Mitchell werd 20ste, Maarten 22ste en Jerrie 40ste. Hierdoor konden zij het seizoen met een goed gevoel afsluiten en kunnen zij positief de zomer in gaan.

Mitchel, Maarten en Jerrie in het peloton

terug naar het overzicht