Wedstrijdverslag Flevonice, 15 jan. 2019, te Biddinghuizen

17-01-2019

Wedstrijdverslag Flevonice, 15 jan. 2019, te Biddinghuizen, door Maarten

Na de eerdere afgelasting in december van de eerste wedstrijd op Flevonice, was de baan nu goed genoeg bevonden om de wedstrijd door te laten gaan. Jerrie was helaas niet helemaal fit en koos er met het oog op de Weissensee voor om zijn rust te pakken, Mitchel, Tom en ik waren wel van de partij. Voor mijzelf was het de eerste keer op de baan, dus was ik wel een beetje zenuwachtig. Tijdens het inlopen zagen we al dat er een stevige wind stond wat zorgde voor hoge snelheden bij de dames die voor ons reden.

In combinatie met de matige ijskwaliteit en de bochten rechts zorgde dat voor de nodige hectiek. Het was veel van de ronden dringen geblazen op het stuk waar de ploegleiders stonden omdat iedereen daar probeerde enkele plekken te winnen.

Ik wilde graag voorin rijden net als iedereen, dit zorgde voor veel drukte en enkele valpartijen. Gelukkig bleven wij van Marino overeind. Ik besloot op een gegeven moment wat verder naar achter te gaan om uit het gedrang te blijven. Met nog een aantal ronden te gaan reed er een grote groep weg, met niemand van Marino. Ik wist er op m'n tandvlees nog naar toe te springen en de aansluiting te maken. Na een paar ronden wist het peloton toch weer terug te keren, helaas had ik nu toch een flinke cartouche verschoten. Desalniettemin probeerde ik nog wel mee te koersen in de laatste paar ronden. Een paar lukte het om half weg te komen met een paar rijders, maar met het ingaan van de laatste ronde was alles weer bij elkaar. Aan het begin van de laatste ronde zag ik mijn kans schoon en demarreerde vanuit het peloton. Dankzij afstopwerk van Tom had ik best een flinke voorsprong met drie andere rijders. Toen ik na mijn lange beurt af gaf gingen we de tegenwind tegemoet. Helaas viel het tempo toen een beetje stil. Met nog zo'n 700 meter te gaan keek ik achterom en zag dat het peloton heel dichtbij was. Ik probeerde de sprint op te vangen, maar dit lukte helaas niet goed. Ik had mijn kruit al verschoten.

Tom wist nog wel een goede sprint te rijden en werd 12de. Mitchel werd 21ste en ik 22ste. De wedstrijd werd gewonnen door Ronald Haasjes voor zijn ploeggenoot Gerwin Smit, Ruud Slagter werd derde.

 

Op naar de Weissensee! maar eerst nog naar Amsterdam. 

terug naar het overzicht