Wedstrijdverslag, Flevonice, 17 jan.2017, te Biddinghuizen

21-01-2017

 Wedstrijdverslag, Flevonice, Biddinghuizen, 17 jan. 2017, door Mitchel

Dinsdagavond was er een wedstrijd in Biddinghuizen voor de Beloften en de C rijders. Maarten en Roy waren er jammer genoeg niet. Het was goed weer, geen wind, regen en het vroor een beetje waardoor het ijs goed was. We moesten helaas maar 10 rondes rijden dus een korte wedstrijd.

Er stonden 63 rijders aan de start, 45 Beloften en 18 C-rijders. Er waren gelijk een paar uitloop pogingen. Ik begon achteraan en naar voren rijden ging bijna niet. De enigste plek waar je echt kon inhalen was bij de start/ finishstraat.

De baan was dus erg krap en je kon er met twee rijen dik rijden. Je zag ook bijna niks door de slechte belichting. Maar na een ronde of 3 wist ik weer wat naar voren te rijden. Maar koos continu de verkeerde groep om in te rijden en viel weer naar achtereen.

Toen de wedstrijd op zijn einde liep was bijna iedereen nog fit want er werd rustig gereden. En reden ook steeds op een hoop, waardoor er steeds meer rijders vielen en steeds meer geduwd werd.

In de laatste ronde werd het daardoor ook gekkenhuis met twee grote valpartijen. Die ik net wist te ontwijken maar daardoor zat ik wel op een klein gaatje voor de eindsprint.

Gerard Nijgh won de eindsprint gevolgd door Max van Boxel en Roy Mulder. Ik werd uit eindelijk 35ste. En dus weer een paar Rankingpunten.

De laatste wedstrijd voor we naar de Weissensee gaan is in Groningen. Hopelijk zit ik dan ook goed in de wedstrijd en kan ik weer Rankingpunten halen.

Dindsadgmorgen heel vroeg vertrekken we naar de Weissensee.

terug naar het overzicht