Wedstrijdverslag, Grand Prix 2, 28 jan. 2019, Weissensee

29-01-2019

Wedstrijdverslag, Grand Prix 2, 28 jan. 2019, Weissensee, door Mitchel

Weissensee wedstrijd 3.

Mandag stond was derde wedstrijd van de Weissensee na de vorige wedstrijd veel last te hebben gehad van mij  rug hoop ik dat het nu wat beter gaat. Gelukkig hoeven we maar 60 km te schaatsen.

We mochten gelukkig na de dames van de start waardoor het bij ons niet al te koud was om te rijden. Direct na het startschot werd er meteen volle bak gereden, omdat het een korte wedstrijd is. Ik zat de eerste kilometer goed in het midden, maar toen stapte ik in een scheur en viel. Daardoor reed ik meteen weer achterin het peloton en kon niet naar voren rijden. Ook omdat ik na 10 km alweer erg veel last kreeg van mijn rug. Ik moest het peloton bij 15 km laten gaan. Maarten en Tom zaten toen nog in het peloton, Jerry was helaas ook al gelost. Bij 20 km werd ik ingehaald door Jerry en hebben we samen tot 30 km gereden voordat we eruit werden gehaald. Tom en Maarten reden in de tussentijd lekker verder in het peloton.

Mitchel samen met een andere achterblijver proberen er nog iets van te maken.

 

Tom moest helaas de wedstrijd bij 50 km staken. Maar Maarten reed de wedstrijd uit met een mooie 32ste plek, maar helaas vond hij dat zelf niet want hij kon beter zei hij.

De wedstrijd werd gewonnen door Gary Hekman gevolgd door Evert Hoolwerf en verrassend Peter van der Pol.

De volgende wedstrijd is de Alternatieve Elfstedentocht op woensdag. Dus weer heel weinig rust en met zo weinig rust denk ik niet dat mijn rug goed hersteld zal zijn voor de wedstrijd, maar we zullen zien.

 

terug naar het overzicht