Wedstrijdverslag KNSB Cup 8, 21 dec. 2019 te Breda

23-12-2019

Wedstrijdverslag KNSB Cup 8, 21 dec. 2019 door Maarten

De cupwedstrijd in Breda was niet de eerste wedstrijd van de week. Heel Marino was afgelopen dinsdag actief op FLevonice om daar een wedstrijd over uiteindelijk 12 ronden af te werken. Die wedstrijd eindigde voor mij in een valpartij en viel zo uit de toon in vergelijking met de twee wedstrijden daarvoor in Alkmaar en Utrecht waar ik een rondje had gepakt. Vandaag gingen we er met de ploeg voor om dit weer te bewerkstelligen.

Met Björn op het ijs, als plaatsvervangend ploegleider begon de wedstrijd erg snel. Veel rijders deden verwoede pogingen om weg te komen. Mitchel, Johan en ik begonnen ons ook te bemoeien met de debatten na het absolute begin even te hebben aangezien. Allemaal kozen we onze momentjes en raakten we weg in kansrijke kopgroepen. Nog voor half koers zat ik in een groep van acht wat redelijk goed ronddraaide, maar zonder rijders van het Groenehart of Viehofen had ik er al een beetje een hard hoofd in.
We wisten dan ook geen stand te houden. Daarna ging Johan een aantal keer, maar ook hij wist niet vooruit te blijven. Jerrie kreeg het ondertussen zwaar in de staart van het peloton en moest half koers de strijd staken. Er bleven maar aanvallen opgezet worden, en het peloton brak op een gegeven moment in meerdere stukken, maar alles kwam uiteindelijk weer bijeen.

Geen enkele groep kwam echt weg, totdat Mitchel weg sprong met een grote groep. Ik was er van overtuigd dat dat de slag was, maar Ruud van Egmond reed ronden lang op kop en wist het gat met de grote groep weer te dichten. Onder coaching van Johan en omdat ik wist dat iedereen stuk zat ben ik uiteindelijk nog een keer gegaan, maar het mocht niet baten. Ik zat volledig stuk en kon niet wegblijven. In het begin van de finale zaten we nog wel redelijk gegroepeerd, maar ik kon die plaats niet behouden.

Mitchel wist in de eindsprint net niet in de punten te rijden, terwijl Johan netjes in de middenmoot eindigde. Bij mij was het vet van de soep en eindigde ik buiten de top 40.

De wedstrijd werd gewonnen door Chiel Smit die Ruud Slagter en Tom den Heijer te snel af was in de sprint. Ik denk dat dit als ploeg onze beste wedstrijd van het seizoen was, we wisselden elkaar mooi af in de aanvallen en zaten vaak mee. Als het nog een beetje beter gaat lopen bij Jerrie is er misschien nog wel meer mogelijkheid. Nu werken we toe naar het NK op 1 januari in Enschede, waar we met z’n drieën aan de start zullen staan.

 

terug naar het overzicht