Wedstrijdverslag KNSB Marathon Cup 13, 16 feb. 2019 te Dronten

17-02-2019

Wedstrijdverslag KNSB Marathon Cup 13, 16 feb. 2019 te Dronten, door Tom

Vandaag was het weer zo ver, de eerste wedstrijd na de Weissensee waarbij er weer om punten gestreden kon worden. Tegelijkertijd ook de een na laatste wedstijd die gereden wordt. Zaterdag 2 maart zal de finale gestreden worden in het noordelijk gelegen Leeuwaarden.

In Dronten was het aan de frisse kant ondanks dat het weer buiten strakblauw was. Alle rijders van Marino stonden weer aan de start, de een wat fitter dan de ander. Maar met zijn allen gingen we er weer een spektakel van maken, zo werd de wedstrijd al snel hard geopend met vele versnellingen. Dit maakte de wedstrijd snel zwaar.

Na een aantal snelle ronden begon er een kopgroep te ontstaan van maar liefst 19 man, hierbij zat ook Maarten. Mitchel die hard streed om aansluiting te maken lukte het helaas niet mede ook door zijn actieve rijden hiervoor. Jerrie en Tom zaten op het sleeptouw en hadden aardig wat moeite om het te volgen. Na een aantal ronden was de kopgroep dan eindelijk rond. En dit had dan ook de wedstrijd voor een grotendeel gemaakt. Van de 64 rijders die van start gingen finishte er maar 44.

Tom probeert nog te volgens in het peloton.

In een snelle pelotons sprint eindigde Mitchel op een respectabele 27ste plek, Tom volgde hierachter op een 30ste positie. Niet ver hier achter zat Jerrie die eindigde de race op plek 41.

Nog 10 rondjes te gaan voor de kopgroep. Die hun finale in gingen, Maarten zat er nog bij. En ging vol goede moed deze finale in. Al snel werd deze groep ook uit elkaar gereden en reed er een 3-tal vooruit waaronder Remon Vos, Ronald Haasjes en Roel Boek. In deze volgorde haalden zij het podium. Maarten kwam hier achteraan en eindigde op een sterke 10de plek!

 

De mannen hebben nu weer een weekendje rust voor de laatste wedstrijd. In deze week zit er een deel van het peloton in Lulea.

 

terug naar het overzicht