Wedstrijdverslag KPN Cup 1, 20 okt. 2018, te Amsterdam

23-10-2018

Wedstrijdverslag, KPN Cup 1, 20 okt.2018 te Amsterdam, door Maarten

Na een zomer lang trainen was afgelopen zaterdag het moment van de waarheid, de eerste marathon van het seizoen in Amsterdam. De avond ervoor waren we met z'n allen als ploeg bij elkaar gekomen om vooruit te blikken naar het seizoen. Waar de ploeg toen compleet was met onze nieuwe aanwinst Tom van Vliet was dat zaterdag niet het geval. Tom vertrok zaterdagochtend namelijk naar Inzell om daar nog verder aan zijn vorm te schaven. Als het allemaal meezit is hij er volgende week in Deventer wel gewoon bij. 

We moesten het dus met z'n drieen gaan doen. De wedstrijd was chaotisch met veel zenuwachtig gedoe van rijders die zichzelf wilde bewijzen in de eerste wedstrijd. Ikzelf was toch wel weer gespannen voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Na een goede zomer waren de verwachtingen voor mij persoonlijk vrij hoog. Na het eerste deel waarin ik bij vlagen goed voorin zat bleek dat die goede zomer er nog niet direct uitkwam.

Maarten tijdens de wedstrijd

 

Mitch reed ook goed mee en probeerde enkele keren mee te schuiven in een groep. De eerste wedstrijd voor Jerrie verliep niet zoals gehoopt, na half koers moest hij de strijd staken. De wedstrijd werd verder gekenmerkt door vele valpartijen mede door scheuren in het ijs. Op een gegeven moment wist een groepje van vijf man weg te rijden, een aantal grote ploegen was hierin vertegenwoordigd, wat ervoor zorgde dat het peloton nooit echt een poging ondernam om de rijders terug te rijden.

Daarna werd de wedstrijd half gecontroleerd en konden er geen rijders meer wegrijden. In de pelotonsprint werd Mitch keurig 15de en ik eindigde als 25ste. Mitch sprak na de wedstrijd de hoop uit te kunnen starten bij de A's bij de doorstroomwedstrijd op zijn thuisbaan in Alkmaar, een haalbaar doel naar mijn mening gezien zijn eerste uitslag.

De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Ruud Slagter die Casper de Gier en Philip due Schmidt wist te verslaan in de sprint. Hij zal in Deventer in de leiderstrui starten, waar Marino hopelijk compleet zal zijn.

Jerrie zal hier hopen de marathon uit te rijden, Mitch hoopt een stap te zetten in het behouden van zijn plaats bij de eerste twintig. Ik hoop op betere benen en voor Tom zal het zijn eerste wedstrijd worden.
Ik ben dus erg benieuwd naar wat Deventer teweeg zal brengen.

Tot volgende week dan om 17.45 u !

 

Maarten

terug naar het overzicht