Wedstrijdverslag , KPN Cup 10, 11 jan. 2020 te Groningen

15-01-2020

Wedstrijdverslag , KPN Cup 10, 11 jan. 2020 te Groningen, door Johan

Afgelopen zaterdag stond er weer een reguliere cupwedstrijd op het programma, 100 ronden op het ijs in Groningen. De ploeg was weer compleet en iedereen had er weer zin in. Het ijs in Groningen glijdt goed, maar de bochten raken wel snel uitgetrapt wat het extra zwaarder maakt. De eerste paar ronden verliepen rustig maar daarna werd er volop gekoerst. Mitchel en ik (Johan) zaten om de beurt erbij om proberen rond te kopen.
Toen er een groepje weg was gereden sprong ik er naartoe. We hadden snel 200 meter en een ware veldslag begon in het peloton. Het lukte ons om met uiteindelijk 7 mannen een rondje te pakken. Maar de wedstrijd was nog niet gedaan en na weer veel koersen reed er een groep weg uit het peloton.

Maarten probeerde er nog naartoe te springen met een compagnon maar belande helaas tussen wal en schip en liet zich weer terug vallen in het peloton. De tweede groep ging ook rond waardoor er uiteindelijk 12 koplopers waren.

In de sprint van het peloton wist Mitchel mij goed van voren te houden en zelf nog naar een 7e plek van het peloton te sprinten en werd 19e. Maarten werd 32e in de sprint. De meeste snelheid was al wat uit mijn benen maar wist nog naar een 9e plek te sprinten in de sprint van de kopgroep. Jerrie overleefde de veldslag van het rondgaan niet, hij moest afstappen en kon zodoende mooie filmpjes maken van de finale.

 

Zuid-Hollands Kampioenschap 12 jan.2020 te Den Haag

De dag na de cupwedstrijd stond er voor Jerrie en mij het Zuid-Hollands Kampioenschap in Den Haag op het programma. Het was een zware wedstrijd waarbij er veel werd gedemarreerd en hard erachteraan werd gereden. Uiteindelijk werd het een sprint van een uitgedunde groep waarin ik 4e werd en Jerrie 10e.

Helaas net geen podium voor mij, maar achter 2 landelijke Top Divisie rijders en een Belofte rijder die al meerdere landelijke podiumplekken heeft behaald is het geen slechte uitslag.

 

Johan tijdens het Zuid-Hlloandse Kampioenschap in Den Haag

 

Zaterdag nog een cupwedstrijd in Amsterdam en dan vertrekken we richting de Weissensee in Oostenrijk.

 

 

terug naar het overzicht