Wedstrijdverslag, KPN Cup 11, 13 jan. 2018 te Alkmaar

15-01-2018

Wedstrijdverslag,  KPN Cup 11, 13 jan. 2018 te Alkmaar door Mitchel

Zaterdag stond mijn thuisbaan Alkmaar op het programma met de wedstrijd van woensdag nog in de benen hoopte ik dat het een rustige wedstrijd zou worden. Gelukkig stonden Maarten en Björn ook weer aan de start. Helaas was Jerry te ziek om te rijden. 

De wedstrijd begon gelukkig rustig,  met al een keer in de aanval mee te hebben gezeten kwam de eerste echte na ongeveer 20 rondes van Koen Klinkhamer, die in zijn eentje met hulp van een ploeggenoot een ronde pakte. Maar in tussen was er ook een groep van 15 man weg en ik dacht daar moet ik ook bij zitten dus samen met Joerec Cijsouw probeerde ik het gat met die groep te dichten.
We kwamen op een geven moment op 20 meter maar dat werd al snel weer 50 tot 70 meter. Die groep van 15 man pakte een ronde. En wij zaten toen nog maar op 40 meter achter hen. Gelukkig gingen zij rechtstaan en met moeite reden wij het gat dicht met nog een ronde of 50 te gaan.

Mitchel samen met Koen Klinkhamer.

Gelukkig was het tempo toen laag en kon ik nog een klein beetje herstellen maar zat wel continu achterin het peloton. In tegendeel tot Björn en Maarten die konden goed in het midden blijven. Helaas zakten ze er wel een beetje door met de eindsprint, maar Björn reed zijn eerste wedstrijd van het seizoen uit en Maarten na lange afwezigheid ook. Ze werden 48ste en 41ste net buiten de punten.

Ik moest na het af sprinten van het peloton door met 18 man en onze groep viel meteen stil. Gelijk na een ronde reden er drie man weg en ik wilde er eigenlijk niet achtern aan. Maar gelukkig keek ik  in de bocht achterom en zag dat ik ook een voorsprong van 20 meter had, dus ik ging toch mee. Onze groep was uit eindelijk nog maar 8 man,  de andere kwamen er niet meer bij.

Toen de bel ging zat ik zo stuk dat ik niet meer kon sprinten en werd mooi 7de.

De winnaar was Cas van Trierum gevold door Sjors van der Meer en Hendrick Poelstra.

Volgende week is de wedstrijd in Groningen hopen dat Jerry dan beter is en dat we met zijn vieren aan de start staan. De laatste voordat we naar de Weissensee gaan.

 

terug naar het overzicht