Wedstrijdverslag, KPN Cup 11, 18 jan. 2020, te Amsterdam,

21-01-2020

Wedstrijdverslag, KPN Cup 11, 18 jan. 2020, te Amsterdam, door Maarten

De KPN Cup in Amsterdam betekende de laatste cupwedstrijd voor de Weissensee. Van tevoren waren we dus druk bezig geweest met het pakken van onze spullen, wat altijd een gedoe is. Met Dirk op het ijs en vier rijders was Marino compleet.

Mitchel in het peloton

Jerrie vooraan in het peloton

 

Onze tactiek was wederom om af en toe mee proberen te springen om te kijken of we een rondje konden pakken. Dit lukte aardig, maar het lukte geen van onze groepen om weg te blijven uit de handen van het peloton. Echter bleven veel groepen het wel proberen wat ervoor zorgde dat het nooit stilviel.
Hierdoor kreeg Jerrie het lastig achter in het peloton en moest hij jammerlijk de strijd staken. Wij zaten nog wel met z’n drieën in het peloton, maar het lukte ons nog steeds niet om een verschil te maken. Toen de finale naderde reed er een groepje van drie man weg met Wabe de Rooij, Michael Stam en Erwin Mesu.

Johan trekt de kar voor Mitchel en Maarten


Maarten op kop van het peloton

Zij bleven rondenlang voor het peloton uit rijden. Hier wisten nog enkele rijders naar toe te springen. Met nog enkele ronden te gaan was hun voorsprong zes seconden en viel het stil in het peloton.

Johan en Mitchel

De koers viel toen in zijn definitieve plooi. De zes man die vooruit waren gingen sprinten voor de overwinning. In de sprint wist Nederlands kampioen Remon Vos, Wabe de Rooij en Erwin Mesu naar de tweede en derde plaats te verwijzen. Johan werd keurig 20ste, Mitchel eindigde als 28ste en ik als 35ste.

Maarten zet zich nog een keer op de kop van het peloton

Johan probeert het nog eens met een paar andere rijders

 

Nu op naar de Weissensee, waar we morgenvroeg naar toe vertrekken voor 11 dagen.

terug naar het overzicht