Wedstrijdverslag, KPN Cup 12, 11 feb. 2017, te Den Haag

13-02-2017

Wedstrijdverslag, KPN marathon Cup 12, 11 februari 2017, te Den Haag, door Mitchel

Na de terug keer van de Weissensee konden we maar een kleine week wennen aan het ijs hier. Dit keer gingen we van start in Den Haag op de thuis baan van Maarten. We moesten dit keer als eerst van de avond. Nadat er al de hele dag het NK marathon voor de jeugd werd gereden.

Na de start gingen er gelijk al rijders in de aanval, waaronder ik zelf ook één keer maar dat mocht allemaal niet stand houden. Maarten reed ook een paar keer in de aanval en zat ook continu goed van voren. Met ongeveer 40 rondes te hebben gereden reed er een groep van 21 rijders weg met Maarten er ook bij. Die kregen maximaal maar 100 meter tot dat de rest van het peloton ging rijden.
We kregen het gat net aan dicht maar het had mij veel energie gekost, omdat ik iets te lang op kop had gereden. Vervolgens zat ik de rest van de wedstrijd een beetje achterin te rijden. Maarten zat nog steeds goed van voren. De laatste paar rondes reed er een groep van een aantal man weg. Met nog tien rondes te gaan reed Joeri Klous weg uit het peloton en het gat naar de kopgroep dicht. Maar reed gelijk door en alleen één iemand kon volgen maar die moest al snel lossen.

Mitchel voorin het peloton

Wij maakten ons op voor de eindsprint en Maarten kon goed naar voren komen en werd 22ste. Ik zat in het midden te prutsen en kon net niet goed naar voren rijden en werd 33ste. Dat had beter gekund. Joeri had zijn voorsprong vast weten te houden en won zijn tweede wedstrijd. De peloton sprint werd gewonnen door Kevin Hoekstra die tweede werd en Anton Kettelapper derde.

Had meer verwacht van de wedstrijd maar kan er niks meer aan veranderen. Volgende week is er een doorstroom wedstrijd in Deventer. Daar worden geen punten gegeven. Maar hopen dat het door beter gaat.

terug naar het overzicht