Wedstrijdverslag KPN Cup 12, 20 jan.2018, te Groningen

23-01-2018

Wedstrijdverslag KPN Cup 12, 20 jan.2018, te Groningen, door Maarten

Na het succes voor Mitchel de afgelopen keer op zijn thuisbaan in Alkmaar mochten we deze keer afreizen naar Groningen, de verste van alle ijsbanen. Jerrie was helaas nog steeds ziek en kon nog niet starten. Met de Weissensee in het vooruitzicht lijkt dit geen verkeerde keuze.
Marjo en Henk konden helaas niet aanwezig zijn, en Frank kon er helaas ook niet bij zijn. Dus zonder ploegleiding startten Björn, Mitchel en ik.

Verschillende groepjes probeerden weg te rijden. Mitchel heeft een aantal keer proberen weg te komen, maar hij kon zijn kunstje van vorige week niet herhalen. Ook ik probeerde het, ondanksdat ik geen goede benen had een keertje wat, maar kon ook niet wegkomen.
Björn reed ook lekker mee, maar kreeg last van zijn rug. Hierdoor moest hij helaas de strijd staken na 55 ronden.
Inmiddels was er al een groep van vier rijders rond. Meerdere groepjes probeerden ook een ronde op het peloton te pakken, toen er weer vers ijs beschikbaar was door het verwijderen van de pilonen, wisten nog vier rijders aan het einde van de wedstrijd een rondje te pakken. Ondanks ik goed gepositioneerd zat in de finale slaagde ik er niet in om een goede einduitslag te rijden. Mitchel eindigde één plekje voor mij op de 31ste plek, ik werd 32ste.
De wedstrijd werd gewonnen door Victor Ramler die Sjors van der Meer en ploeggenoot Cas van Trierum.

De volgende wedstrijden zullen plaatsvinden op de Weissensee. Mitchel en ik zullen hier dinsdag aankomen, Jerrie donderdag en Bjorn vrijdag. Marjo en Henk zullen ook dinsdag aankomen. Ik heb er in ieder geval hel veel zin in. 

terug naar het overzicht