Wedstrijdverslag, KPN Cup 13, 18 feb. 2017, te Deventer

21-02-2017

Wedstrijdverslag, KPN marathon Cup 13, 18 februari 2017, te Deventer, door Maarten

De 13de Cupwedstrijd betekende weer een doorstroomwedstrijd. Dit keer mochten we afreizen naar Deventer om te kijken of we nog steeds de goede vorm van de Weissensee hadden. Een doorstroomwedstrijd is een mooie mogelijkheid voor mij en Mitchel. Met de beste 20 rijders weg, en niet meer zoveel rijders aan de start konden we laten zien wat we waard waren. 

Het was een zenuwachtige wedstrijd waarin er veel gedemarreerd werd. Waar meestal geen rondjes worden gepakt aan het begin van de wedstrijd, was het nu al na dertig ronden dat een groep rijders weer in het peloton aansloot. Mitch en ik probeerden allebei af en toe weg te rijden, maar het mocht niet baten.

Maarten B01 probeert in het peloton naar voren te schaatsen.

Op het beslissende moment zaten we er weer niet bij. Een aantal rijders wist zo twee rondjes te pakken en een aantal andere rijders wist nu ook één rondje te pakken.
Mitch reed daarna lang vooruit met Arjen van der Kieft, maar ook die vluchtpoging werd in de finale van het peloton te niet gedaan. Uiteindelijk reed ik nog een redelijke sprint, maar voor een 20ste plek maakt zo'n sprint weinig uit. Mitch werd 33e. Op naar over twee weken, de Cupfinale in Amsterdam!

        

Maarten kan zich nog steeds in het peloton handhaven

 

terug naar het overzicht