Wedstrijdverslag, KPN Cup 13, 9 feb. 2018, te Enschede, door Jerrie

09-02-2018

Wedstrijdverslag, KPN Cup 13, 9 februari 2018, te Enschede, door Jerrie

Eens wat anders, een wedstrijd op vrijdagavond vandaag. Dat betekent op tijd weg bij het werk en snel 2 uur in de auto naar Enschede. Vandaag staan alleen Jerrie en Mitchel aan de start. Maarten mag morgen meedoen bij de doorstroomwedstrijd in Amsterdam en Bjorn redde het helaas niet met werk om op vrijdagavond te rijden. 

Na een lange rit, bij aankomst eerst even inwerken waarna we om 17:45 aan de start staan. Bij ons vandaag ook een doorstroomwedstrijd, dus de top van de regio rijders doen bij ons mee en de top 20 uit het B-klassement doet niet mee en start samen met Maarten morgen op de Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion in Amsterdam. 

Dat het een doorstroomwedstrijd is betekent niet dat er langzamer wordt gereden. Binnen no time ontstaat er een kopgroep van 3 sterke rijders, die krijgen niet zomaar de zegen van het peloton waardoor er hard achter de kopgroep aangereden wordt door de rijders. Dit heeft tot gevolg dat de kopgroep slinkt naar 2 man, Jeroen Janissen en Marwin Talsma. Zij pakken uiteindelijk na een lange ontsnapping een ronde voorsprong.

Hierna is het direct weer onrustig in het peloton verschillende rijders rijden weg, Mitchel en ik wachten even, maar springen uiteindelijk ook naar de kopgroep toe. Eerst Mitchel  en ik sluit uiteindelijk als laatste aan bij een grote groep van 22 man, met daarbij ook Janissen en Talsma, die dus voor hun 2de rondje gaan.

Er wordt stevig doorgereden in de groep, ook Mitchel doet zijn kopbeurten in de kopgroep. Binnen een rondje of 10 pakken ook wij een ronde voorsprong. Hierna zit de wedstrijd op slot, Mitchel probeert nog een aantal keer weg te rijden, maar niemand komt meer weg.

Op 10 rondjesvoor het einde, verlaat het peloton de wedstrijd en begint de finale. Ik ben helemaal kapot en kan alleen nog maar volgen, Mitchel rijd nog voorin de groep, maar zakt uiteindelijk ook wat terug. Hierdoor finishen we als 19de (Mitchel) en 20ste (Jerrie). De sprint tussen Talsma en Jeroen Janissen wordt gewonnen door Janissen en hij wint dus deze wedstrijd.

Morgen start Maarten in de A-divisie en volgende week hebben we onze een na laatste wedstrijd in Tilburg.

terug naar het overzicht