Wedstrijdverslag, KPN Cup 14, 10 feb. 2018, Coolste Baan Olympisch Stadion, te Amsterdam, door Maarten

13-02-2018

Wedstrijdverslag, KPN Cup 14, 10 feb. 2018, Coolste Baan Olympisch Stadion, te Amsterdam, door Maarten

Door mijn goede uitslagen was ik met stip gestegen naar plek 18 in de ranking. Dit betekende dat ik vrijdag niet in Enschede mocht starten maar wel zaterdag mocht debuteren bij de Top div. op de Coolste Baan in Amsterdam. Vooraf was ik gespannen en vrij onzeker, ik wilde namelijk niet na 10 rondjes al klaar zijn.

        

Ik had met Marjo afgesproken om er zo lang mogelijk in het midden van het peloton bij te blijven. Bij het inrijden merkte ik al dat er een sterke wind stond, bij de het rechte stuk van de finish hadden we deze vol tegen, en bij de ploegleiders vol voor. De eerste rondes gingen vrij gemakkelijk, onder andere omdat ik toen nog fris was en omdat er nog niet vol werd doorgetrokken.
Na 25 rondes kwam het peloton overeind en schoof ik met een aantal rijders naar voren, we kwamen zelfs even los van het peloton voor een paar rondes, maar dit avontuur was een kort leven beschoren. Daarna kreeg ik het steeds moeilijker en bleef ik eigenlijk constant in de staart van het peloton hangen. Aanmoedigingen van mijn oom, mijn ouders, Marjo en Henk konden hier ook niks aan veranderen.

 

Maarten in het peloton tussen de Top div. rijders  

Toen er op een gegeven voor de zoveelste keer een tempowisseling was, was het voor mij klaar. Iets na de helft stapte ik met een tevreden gevoel uit. De wedstrijd werd gewonnen door Arjan Stroetinga die Robin Snoek (oud-rijder MARINO) en Crispijn Ariëns in de sprint van een kopgroep versloeg. Al bij al was het een mooie ervaring. Nu hoop ik de laatste twee CUP-wedstrijden samen met Marino nog goed te eindigen, en dan zit het seizoen er al weer op.

   

Toen er op een gegeven voor de zoveelste keer een tempowisseling was, was het voor mij klaar. Iets na de helft stapte ik met een tevreden gevoel uit. De wedstrijd werd gewonnen door Arjan Stroetinga die Robin Snoek (oud-rijder MARINO) en Crispijn Ariëns in de sprint van een kopgroep versloeg. Al bij al was het een mooie ervaring.

Nu hoop ik de laatste twee CUP-wedstrijden samen met Marino nog goed te eindigen, en dan zit het seizoen er al weer op. 

 

terug naar het overzicht