Wedstrijdverslag, KPN Cup 14 Finale, 29 feb. 2020, te Leeuwarden

04-03-2020

Wedstrijdverslag, KPN Cup 14 Finale, 29 feb. 2020, te Leeuwarden, door Johan

Na een drukke winter stond in Leeuwarden de laatste landelijke wedstrijd op het programma, wat tevens mijn (Johan) laatste wedstrijd zal zijn op landelijk niveau. De vorm na de Weissensee was goed, maar met een wedstrijdloos weekend ervoor, waren er toch wat kleine vraagtekens.

Johan en Jerrie in het peloton.

Maarten probeert op kop van het peloton af te stoppen om Johan in de kopgroep een ronde te laten pakken.

 

Maarten probeert alleen een gat te slaan.

De wedstrijd ging gelijk hard van start en er waren diverse aanvalspogingen. Marino zat mooi in het midden om geen krachten te verspelen aan de eerste speldenprikken. Even later schoven Maarten en ik naar voren om ons te bemoeien met de wedstrijd, in de hoop een kopgroep te kunnen forceren.

Het bleef maar door regenen met aanvallen en net nadat Maarten en Johan dit geprobeerd  hadden, reden er drie mannen weg die met veel moeite een ronde voorsprong pakten. Het peloton ging geen moment rustig rijden en van die drie koplopers moest er eentje alweer de koers verlaten.

Maarten probeert het nog eens voorin het peloton.

Jerrie in het peloton.

Maarten probeert weer op kop van het peloton de snelheid eruit te halen om de vluchters een kans te geven.

Na verloop van tijd sprong Maarten weg met een klein groepje en kreeg snel wat ruimte doordat ik een paar ronden op kop af kon stoppen. Met wat springers werd die groep steeds groter tot een man of 15. De kopgroep bleef rijden maar het peloton liet ze niet begaan. Uiteindelijk werd dit dichtgereden en toen dat gebeurde sprong ik door met een paar anderen. We hadden dankzij afstopwerk van Maarten en Mitchel snel een groot gat. Het peloton had er echter nog steeds geen vrede mee, maar het lukte ons toch om een paar ronden voordat het peloton af zou sprinten rond te gaan.

Mitchel, Johan en Jerrie proberen een gat te slaan.

Iedereen in de kopgroep was inmiddels gesloopt en het was al redelijk uit elkaar gevallen. Met nog 6 ronden te gaan plaatste ik een aanval, ik had een klein gaatje dat uiteindelijk nog werd dichtgereden door Leander van der Geest. We reden samen een paar ronden verder maar in de sprint was hij mij toch de baas.

Mitchel neemt Johan op sleeptouw om hem voorin het peloton te houden.

Johan samen met Leander van der Geest proberen uit de kopgroep weg te springen.

Johan en Leander houden elkaar goed in de gaten. Wie trekt eraan het langste eind?

Helaas heeft Johan genoegwn moeten nemen met de tweede plek op het podium. EEn fantastische prestatie!

Maar desondanks heel blij om mijn laatste landelijk wedstrijd en tevens mijn laatste wedstrijd voor de ploeg van Marino af te sluiten met een tweede plek!

Maarten werd in de sprint nog 27e, Mitchel 36e en Jerrie reed hem netjes uit en werd 38e.

Aan het eind van het seizoen met Björn Stoltenborg ( onze verzorger ) op de foto.

 

terug naar het overzicht