Wedstrijdverslag, KPN Cup 14, Finale , 4 maart 2017, te Amsterdam

08-03-2017

 Wedstrijdverslag, KPN Cup 14 Finale, 4 maart 2017, te Amsterdam, door Maarten

De Cupwedstrijd in Amsterdam betekende de laatste marathon van het seizoen. Voor mij en Mitchel was het zaak om punten te pakken om zo bij de eerste vijftig in de ranking te komen. Maar we stonden er niet alleen voor, Roy had namelijk besloten ook deel te nemen aan de laatste wedstrijd. Nadat hij eerder dit seizoen besloten had niet meer deel te nemen aan de wedstrijden wegens drukte op school, werk, stage en tegenvallende resultaten.

Hierdoor waren Mitchel en ik aangenaam verrast. Na samen te hebben ingelopen en de laatste aanwijzingen van Marjo te hebben gehad was het aan ons om nog een beetje glans aan het seizoen te geven. Het tempo lag bij vlagen hoog, maar Mitchel en ik wisten ons redelijk in het midden van het peloton te handhaven. Roy kreeg het op een gegeven moment moeilijk, moest lossen uit het peloton en daarna opgeven.

Met Mitchel en mij ging het nog steeds goed, maar op het beslissende moment zaten wij er weer niet bij. Eerst gingen vier man rond,  gevolgd door nog een groep van elf.

Uiteindelijk werd Mitchel 33e en eindigde ik op plaats 26. Ik verzamelde op deze wijze precies genoeg punten voor een plek bij de eerste vijfitig, Mitchel viel hier helaas net buiten. Voor hem is het dus nog even afwachten of ie volgend jaar mag starten in de B-divisie.

 

Maarten houdt stand in het peloton.

De marathon werd uiteindelijk gewonnen door Kevin Hoekstra die daarmee de cupzege veilig stelde, voor Thomas Geerdinck en Niels Imeerzeel.

Ik ben blij dat we even kunnen rusten, maar kijk ook al weer uit naar het volgende seizoen.

terug naar het overzicht