Wedstrijdverslag KPN Cup 15, 21 feb. 2015, te Deventer

23-02-2015

Wedstrijdverslag KPN Cup 15, Deventer 21 februari 2015, door Marjo.

Na een rustperiode van 2 weken, waarin er wel 2 Grandprix wedstrijden in Falun, Zweden werden gehouden, gaat de KPN Marathon Cup weer door met de 15e wedstrijd in Deventer. Helaas staat alleen Mitchel aan de start vandaag, nadat hij in Breda al heeft deelgenomen aan het NK Marathon voor jun.A. Thijs zijn energie is opgebrand ( studie, blessure daardoor te weinig kunnen trainen), Maarten geholpen aan zijn scheenbenen en moet nu goed revalideren door genoeg tijd te nemen voor het herstel.
Hopelijk kan Mitchel na Breda toch nog goed mee in de 1e div. wedstrijd. Er staan 63 rijders aan de start. Als het startschot valt gaat men redelijk rustig van start. Toch zijn er een aantal uitval pogingen, maar die mochten niet baten. Dan sluipt Christiaan Hoekstra weg en proberen een aantal rijders bij hem aan te sluiten. Het duurt een tijd voor het hem echt lukt met hulp van een paar ploeggenoten.
Als dat is gelukt springt er weer een groep weg en heeft uiteindelijk een groep van 19 rijders 1 ronde voorsprong.

Mitchel heeft al deze tempowisselingen wonder boven wonder goed kunnen doorstaan. Nu hopen dat hij het vol kan houden tot de finish. Het blijft onrustig en ook hectisch tot het einde. Op 11 ronden voor het einde gaat de bel voor het peloton om op ronde 10 af te sprinten.

Mitchel heeft ondanks de verzuring in de laatste paar ronden, toch de finish als 43e kunnen passeren. Chappeau, na de eerdere inspanning in Breda.

Nu nog de finale wedstrijd in Amsterdam 28 februari tot een goed einde brengen. Dan kan hij terug zien als 1e jaars op een redelijk goed seizoen. Om na een flinke rustperiode, de zomertraining weer op te pakken om met een goede voorbereiding aan het volgende seizoen te beginnen.

 

terug naar het overzicht