Wedstrijdverslag KPN Cup 16, 28 feb. 2015, te Amsterdam

02-03-2015

Wedstrijdverslag KPN Marathon cup 16, Amsterdam 28 februari 2015 door Mitchel

Zaterdag was alweer onze laatste marathon van dit schaats seizoen. Ik had goede hoop dat ik hem vanavond weer zou uitrijden want vorige keer reed ik de marathon ook uit en er stond nu een stevige wind op de baan dus dat zorgde ervoor dat maar weinig mensen op kop wouden komen.

Dit keer moesten we als eerste van de avond startte wat wel prettig was omdat het ijs er niet echt goed uit zag. De wedstrijd begon erg rustig met weinig aanvallen van uit het peloton. Waardoor het ook erg moeilijk was om je plek vast te houden in het peloton. En daardoor kwam ik vlak voor de eerste tussen sprint achter in te zetten maar gelukkig reden ze bij de eerste tussen sprint niet echt door. Maar waardoor het peloton wel in twee stukken brak en een erg grote kopgroep weg reed maar gelukkig brak die groep waardoor het merendeel van die groep weer terug kwam in het peloton maar zes rijders wisten er een ronden te pakken.
Waardoor wij moesten afsprinten op ronde 6. Bij ronde 30 ging het tempo vors omhoog omdat er steeds meer aanvallen vanuit het peloton kwamen. Maar die hielden allemaal niet lang stand want het peloton viel niet stil. Alleen bij 5 rondes voor het einde gingen het wat rustiger waardoor iedereen naar voren kon schuiven maar daarna ging het weer volle bak waardoor net voor mij een gat kwam van 20 meter die kon ik nog net aan dicht rijden maar sprinten lukte niet meer dus werd jammer genoeg net buiten de punten 42ste.Mitchel tijdens de wedstrijd in goed gezelschap van de uiteindelijke kampioen in de 1e divisie Remco Schouten

De zes rijders die een ronde hadden reden de laatste zes rondes nog door en gelijk toen het peloton stopte zette Remco Schouten de aanval en reed zeer snel op 100 meter van dat groepje een bleek naar de overwinning te rijden. Het tempo werd door een man in die groep Arjen van der Kieft hoog gehouden maar de laatste honderd meter sprinten de rest van die groep erover heen.

Dit was alweer de laatste wedstrijd van dit seizoen. Ik heb er een redelijk goed gevoel aan over gehouden aan dit eerste jaar bij het B peloton. Een paar keer uitgereden maar jammer genoeg steeds net geen ranking punten.

Hopen dat ik de stijgende door kan trekken naar volgend seizoen.

terug naar het overzicht