Wedstrijdverslag, KPN Cup 16, 6 feb. 2016, te Groningen

07-02-2016

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 16, 6 feb. 2016, te Groningen, door Maarten

De marathon in Groningen betekende de eerste marathon na de Weissensee. De trainingen van afgelopen week beloofden voor mij niet veel goeds. De overstap van kunstijs naar natuurijs ging soepeler dan andersom. Of dit ook in de wedstrijd het geval was, daar zou ik snel genoeg achter komen.

Voor Mitchel gold hetzelfde, ook bij hem gingen de trainingen nog niet zo best. Roy daarentegen moest enkele rondjes wennen, maar daarna ging het hem vrij goed af. Voor ons alle drie gold: proberen uit te rijden, en bij voorkeur midden/vooraan in het peloton. 

Al snel in de wedstrijd bleek dat een groot gedeelte van het peloton in goede vorm was teruggekomen uit Oostenrijk. Het tempo lag hoog en veel groepen probeerden weg te komen. Roy voelde zich goed, en probeerde na een ronde of tien naar een kopgroep te rijden. Een dappere poging, maar even later was het gehele peloton weer bij elkaar.

Ondertussen zat het tempo er nog steeds goed in. Dit moesten vele rijders bekopen, de ene na de andere moest de strijd staken. Ook Roy kwam in de problemen en moest vlak voor de helft opgeven.

Christiaan Grigoleit had zijn uitstekende vorm van de Weissensee meegenomen en pakte in zijn eentje flinke voorsprong op het peloton. Samen met een afgezakte ploeggenoot wist hij het peloton weer te achterhalen wat hem de leider in wedstrijd maakte.
Verschillende groepjes probeerden nog weg te springen, maar Team Haven Amsterdam en Skits controleerden de verdere wedstrijd. Op een gegeven moment was het duidelijk dat het op een sprint zou uitdraaien. Het was dus wederom dringen geblazen. Mitch en ik zaten redelijk in het midden van het uitgedunde peloton. Uiteindelijk wist ik die plek in het midden redelijk vast te houden en de marathon te voltooien op de 17de plaats. Mitch had meer last van het gedrang, viel uiteindelijk nog een paar plaatsen terug, maar wist toch nog een paar rankingpunten te scoren met een 33e plaats.

Maarten in actie tijdens de wedstrijd

Op zich een prima eerste wedstrijd na de Weissensee voor Marino met Roy die even in de picture reed en Mitch en ik die weer een aantal rankingpunten in de wacht sleepten.

Over anderhalve week is op woensdag de een na laatste wedstrijd in Assen. 

terug naar het overzicht