Wedstrijdverslag KPN Cup 17, Finale, 20 feb. 2016, te Alkmaar

23-02-2016

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 17, Alkmaar 20 februari 2016, door Mitchel.

De allerlaatste wedstrijd van het seizoen werd verreden in Alkmaar. Na woensdag een goede wedstrijd te hebben gereden waarbij iedereen van onze ploeg in de ranking punten reed, hoopten we net zo'n wedstrijd te rijden en het seizoen goed af te sluiten.

We gingen als tweede van start deze avond maar na ongeveer 10 minuten sloeg het ijs al aan. En het werd een zware wedstrijd. In het begin zaten Maarten en ik nog met een paar uitlooppogingen mee maar te vergeefs.

Rond half koers moest Roy helaas opgeven. En even later pakte een grote groep van 14 man een ronde voorsprong en even later pakte nog 6 man een 2de ronde. Daardoor moest het peloton bij ronde 88 afsprinten. Door dat het een zware wedstrijd was waren de ronde tijden niet zo snel. Maar met nog 10 rondes te gaan ging het tempo weer omhoog waardoor er nog een kleine groep mee sprinten. Uiteindelijk sprinten Maarten naar een 26ste plaats en ik naar een 34ste plaats.

 

Mitchel handhaaft zich in het peloton

 

De groep die 1 en 2 rondes voorsprong had reden verder. De groep met een ronde voorsprong moest dan wel stoppen bij ronde 6. Uit de groep reedt direct een schaatser weg maar die werd bij ronde zeven weer terug gepakt. Uit eindelijk reed de groep van 6 met twee rondes voorsprong door. Van die groep won Rick Qualm met veel voorsprong.

De eind winnaar van dit seizoen is Christiaan Hoestra op de tweede plaats Kevin Floris en als derde eindigde Anton Ketellapper.

terug naar het overzicht