Wedstrijdverslag, KPN Cup 2, 27 okt. 2018 te Deventer,

29-10-2018

Wedstrijdverslag KPN Cup  2 Deventer, 27-10-2018, door Mitchel

Zaterdag stond de tweede marathon van dit seizoen op de kalender. Deze wedstrijd stonden we voor het eerst met een voltallige ploeg aan de start, want Tom was net terug gekomen van zijn trainingskamp in Inzell. Na vorige week een prima wedstrijd te hebben gereden hoop ik dat dit keer weer te doen. 

De wedstrijd ging redelijk rustig van start en het was afwachten op de eerste serieuze aanval van uit het peloton. Met hier en daar een uitlooppoging,  maar geen serieuze werd het tempo steeds iets hoger. Maar onze ploeg kon goed voorin of in het midden lekker meedraaien. Op een gegeven moment reed er een erg grote groep weg met bijna 1 rijder per ploeg vertegenwoordigd in de kopgroep, maar helaas niemand van ons.

Ik besloot daarom een poging te wagen om het gat in mijn eentje dicht te rijden. En dat lukte met moeite. Eenmaal aangesloten ging het peloton ook rijden en 5 rondes later hadden ze het gat ook gedicht. Maar er ontsnapte wel een groep van 6 rijders uit de kopgroep en 10 uit het peloton om vervolgens een ronde te pakken. Ondertussen moest Jerry helaas de strijd staken en stapte uit.

 

Mitchel in actie om het gat naar de kopgroep te dichten

Het peloton moest vervolgens op ronde 10 van de finish afsprinten. En we zaten goed van voren met de ploeg. Alleen richting de laatste paar rondes zakten we toch iets naar achter.

Maar met nog 4 rondes voor het peloton te gaan kon ik gelukkig naar voren rijden en daar blijven en behaalde zo een mooie 25ste plek. Maarten sprinten af als 31ste en Tom als 38ste. 

De wedstrijd werd gewonnen door Jordy van Workum gevolgd door Teun de Wit en Leander van der Geest.

Zaterdag 3 november is de wedstrijd in Utrecht. Dus de volgende kans om weer voor een kans te gaan.

 

terug naar het overzicht