Wedstrijdverslag KPN Cup 2, 28 oktober 2017, te Leeuwarden

31-10-2017

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 2, Leeuwarden 28-10-2017 door Mitchel.

De tweede wedstrijd van het seizoen was dit keer in Leeuwarden. Na vorige week een redelijke wedstrijd te hebben gereden in Amsterdam hoop ik nu een betere wedstrijd te rijden. Door meer van voren te zitten bij de eindsprint.

We starten dit keer als tweede van de avond na de regio top dames. We reden weer met een groot peloton waardoor het ijs al snel uitgetrapt raakte. Toen de wedstrijd begon zat het tempo er goed in want er werden gelijk al snelle rondes gereden. Helaas kwamen Bjorn en Jerry al vrij vroeg ten val en daardoor niet meer konden aansluiten bij het peloton. En daardoor afstapten. Ik probeerde nog een paar keer mee te zitten met een aanval maar door het hoge tempo kwam geen een groep weg. de kopgroepen kregen maximaal maar 150 meter. Daardoor bleef het peloton ook erg groot en werd het al met nog 30 rondes te gaan duwen en trekken. Met veel valpartijen tot gevolg. gelukkig konden Maarten en ik uit de problemen blijven. Maar het koste wel veel moeite om van voren te blijven zitten, daardoor  zat ik met de eindsprint in het gedrang en kon geen sprint rijden maar werd nog 32ste. Maarten zat helaas achter Kay Schipper die zijn werk had gedaan voor zijn ploeggenoot en zijn benen stil hield. Daardoor werd Maarten 43ste. 

Mitchel B87 en Björn B71 tijdens de wedstrijd.

De pelotons sprint werd gewonnen door Casper de Gier gevolgd door Victor Ramler en Janno Botman.

Volgende week moeten we naar Heereveen weer een baan waar het erg hard kan gaan. Hopen voor Bjorn en Jerry dat ze het dit keer uit kunnen rijden en voor Maarten en ik nog een paar plaatsen kunnen winnen in de sprint.

 

terug naar het overzicht