Wedstrijdverslag KPN Cup 2, 29 okt. 2016 te Leeuwarden

29-10-2016

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 2, Leeuwarden 29 oktober 2016, door Roy.

Vandaag stond de tweede wedstrijd gepland voor de KPN Marathon Cup, de wedstrijd zou eerst eigenlijk verreden worden in Groningen maar vanwege het NK langebaan dat daar dit weekend ook gehouden werd moesten wij uitwijken naar Leeuwarden.

Als eerst waren de dames aan de start waarbij Francesca Lollobrigida haar tweede overwinning pakte dit seizoen, hierna was het de beurt aan de Top divisie heren hierbij won Crispijn Ariëns nadat hij met een kopgroep een rondje had gepakt.

 Als laatste waren de Beloften aan de beurt.

Marjo was weer terug van vakantie en was deze wedstrijd weer de ploegleider. Het team was vanavond compleet en stond gemotiveerd aan de start om de wedstrijd uit te rijden.

Er waren veel aanvalletjes tijdens de wedstrijd die over 100 ronden verreden werd. Uiteindelijk lukte het een aantal man 7 ronden voor het einde van de wedstrijd om een ronde te pakken, dus kreeg het peloton de bel 6 ronden voor het einde. Uit de kopgroep pakte uiteindelijk Niels Immerzeel de overwinning.

Roy in actie tijdens de tweede wedstrijd.

Roy reed mee met het peloton en moest na 75 rondjes de wedstrijd verlaten. Het peloton waarin Maarten en Mitchel nog zaten moesten uiteindelijk 6 rondjes voor het einde af sprinten.

Mitchel werd uiteindelijk 42ste, en Maarten eindigde netjes op de 34ste plek en veroverde zo de eerste 7 punten voor het ploegenklassement.

 Volgende week zal de complete ploeg weer aan de start staan in Tilburg dit keer weer als eerste om 18:00 u.

 

terug naar het overzicht