Wedstrijdverslag KPN Cup 3 , 3 nov. 2018 te Utrecht

07-11-2018

Wedstrijdverslag KPN  Cup 3 Utrecht, 3 nov.2018, door Jerrie

Dit weekend stond de 3de KPN Cup van het seizoen op het programma,  100 rondjes over het altijd zware ijs van de Vechtsebanen in Utrecht.

Wederom stonden we met 4 man en veel zin aan de start om er een mooie wedstrijd van te maken.

Vanaft de start werd er hard gereden, maar we kunnen ons allemaal goed handhaven voorin en in het midden van het peloton. Het ijs in Utrecht raakt snel wat vertrapt en enkele jongens gaan hierdoor onderuit de boarding in. Na 30 rondjes valt er iemand aan de binnenkant van het peloton, Tom kan hier helaas niet meer omheen, ondanks een katachtige sprong die hij maakt in een poging te blijven staan. Hij probeert met 3 andere rijders de aansluiting met het peloton weer te zoeken, maar zij krijgen het gat niet meer dicht wat het einde van de wedstrijd voor Tom betekent.
In het peloton lijkt er ondertussen niemand weg te komen. Tot een ronde of 30 voor de finish een groep van 6 sterke rijders zich losmaakt van het peloton. Zij rijden hard door en ondanks verwoede pogingen van het peloton loopt de kopgroep ronde na ronde uit en pakt uiteindelijk een ronde voorsprong. Dit betekent dat wij 6 rondes voor het einde de bel krijgen.

Jerrie probeert aansluiting te blijven houden in het peloton

 

Enkele ronden hiervoor demarreert Maarten solo uit het peloton, ondertussen heeft Jerrie het zwaar in de staart van het peloton. Maarten houdt het lang vol, maar op het moment dat de bel gaat is de voorsprong te klein waardoor er in de laatste ronde nog verschillende rijders hem inhalen wat resulteert in een 19e plek. Mitchel rijdt een goede peloton sprint en wordt 23ste. Jerrie rijdt de wedstrijd voor het eerst dit seizoen weer uit en wordt 57ste.

In de finale rijdt Thijs Willem van der Vegt uit de kopgroep weg, Leander van der Geest rijdt in zijn eentje het gat dicht en toont zijn klasse door vervolgens ook de sprint van de kopgroep te winnen voor Gerwin Smit en Yves Vergeer.

Volgende week staan we om 22:00 aan de start op het snelle ijs in Thialf.

 

terug naar het overzicht