Wedstrijdverslag KPN Cup 3, 5 nov. 2016 te Tilburg

08-11-2016

Wedstrijdverslag, KPN Marathon cup 3, Tilburg 5 november 2016, door Mitchel

Zaterdag was de derde wedstrijd van dit seizoen. Na vorige week de marathon uitgereden te hebben, alleen helaas net geen punten te hebben gepakt. Hoopte ik dit keer wel punten te kunnen rijden.

Dit keer starten we als tweede van de avond na de regio top. We startten met een grote groep 83 man. De wedstrijd begon rustig met wat enkele uitloop pogingen maar die werden al snel terug gepakt door het peloton. Daardoor ging het steeds iets harder. Maar door het slechte ijs en de al snel uitgetrapte bochten werd het een zware wedstrijd en al snel vielen er rijders af.

Mitchel in actie tijdens de wedstrijd

Helaas moest Roy ook lossen in het zwaarste deel van de wedstrijd op ronde 69. Op dat moment zaten Maarten en ik achter een paar rijders die moesten lossen van het peloton. Daardoor moesten we een gat dichten  van ongeveer 20 meter. Dat wisten we net aan te dichten en gelukkig op dat moment viel het in het peloton ook stil doordat we iets konden uitrusten.

Met nog een ronde of 10 te gaan was de finale aan gebroken en dit keer zat ik goed in het midden van het peloton maar er werd flink geduwd daardoor vielen een aantal rijders en zo kon ik nog een paar plekken naar voren winnen. Helaas kon ik in de sprint net niet met het groepje van Maarten aan haken die keurig 18de werd. Ik werd uiteindelijk in de sprint 29ste en mooi in de punten.

 

De pelotonsprint werd dit keer niet gewonnen door een rijder van Amsterdam maar door Bart Hoolwerf gevolgd door Niels Immerzeel en Sjors van der Meer.

 

De volgende wedstrijd is in het verbouwde Thialf hopen dat we daar weer uitkunnen rijden en punten kunnen pakken. Deze start om 21.30 u voor de Beloften.

 

terug naar het overzicht