Wedstrijdverslag, KPN Cup 4, 10 nov.2018, te Heerenveen,

12-11-2018

Wedstrijdverslag, KPN Cup 4, Heerenveen, 10 nov.2018, door Tom

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver, de 4de KPN-marathon.

Deze vond plaats in het mooie Heerenveen. In de overkapte topijsbaan mochten de Marino rijders van start. Rond klokslag 22:00 ging de bende van start. Met een peloton van 76 man. De eerste aantal ronden waren al goed op snelheid, zo werd de 2de ronde  al gereden met een tijd in de 29 seconde. De andere ronden waren van een zelfde klasse, het gemiddelde was dan ook rond de 32 seconden.

De Marino rijders waren er weer allemaal en hadden onlangs de late starttijd er erg veel zin in. Na een goede warming-up gingen zij van start. De wedstijd werd aan het begin nogal afwachtend gereden, maar na enkele ronden begonnen de eerste aanvallen al te komen.

Zo ontstond er een groepje van 6 rijders die het peloton op een rondje zouden zetten. Later sloot Mark van der Hulst ook aan. 7 man met een ronde  voorsprong. Dit werd zo gehouden door de verschillende snelle ronden die achter elkaar aan gereden werden. Door deze mannen met een ronde voorsprong, klonk de bel voor het peloton met al de rijders van Marino erin, met nog 6 ronden te gaan om af te sprinten. Het werd een enorm pittige sprint.

Tom handhaaft zich in het peloton.

Op het snelle kapotgetrapte ijs was het blijven staan in sommige bochten nog belangrijker dan het versnellen. In de laatste ronden viel dan ook de een naar de andere. Gelukkig lukte het de Marino rijders overeind te blijven. Zo finishte Tom die in de laatste aantal ronden een superpositie in nam met een respectabele 16de plek. Een hele verbetering na de tegenvaller van afgelopen week. Mitchel eindigde met een nette 34ste plaats. Jerrie kwam als 53ste over de lijn en flikte het weer om de marathon uit te rijden. Maarten had een wat mindere dag en eindigde de race met een 59ste positie. Gebrand om het de volgende week in Haarlem beter te doen.

De 7 koplopers eindigde de race met een spannende eindsprint die gewonnen werd door, Ronald Haasjes. Naast hem eindigde Leander van der Geest. En vlak er achter Remon Vos.

Na de 4 de KPN-cup bevindt het Marino schaatsteam zich op een 8ste plaats in het ploegenklassement.

Volgende week mogen de rijders weer van start in het Prachtige Haarlem. Ze zullen dan weer van start gaan om 17:45.

 

terug naar het overzicht