Wedstrijdverslag, KPN Cup 4, 11 november 2017, te Utrecht

13-11-2017

Wedstrijdverslag, KPN Cup 4, 11 november 2017, te Utrecht, door Maarten

De vierde wedstrijd van de KPN Marathon Cup werd gereden in Utrecht. Omdat Björn last van zijn rug had stonden we met z'n drieën aan de start. Het beloofde een snelle wedstrijd te worden onder andere door de aanwezigheid van Leander van der Geest en een af en toe ontketende Joeri Klous die zijn leiderspak probeerde te verdedigen.

De wedstrijd bestond uit twee delen door een valpartij van Ivar Immerzeel. De wedstrijd moest hierdoor worden stil gelegd. Na een onderbreking van een kwartiertje, dat er voor zorgde dat bijna iedereen weer koud aan de start stond, konden we weer verder. Die kou duurde niet lang, want het peloton werd net als voor de stillegging weer vaak op een lint getrokken, wat voor de nodige slachtoffers zorgde. Ook Jerrie moest de strijd even voor de helft staken.

Maarten zit goed in de wedstrijd

 

Mitchel zat wel goed in de wedstrijd en dichtte hier en daar een gaatje waar dit nodig was. Ikzelf had geen goede benen, maar wist mij toch, mede dankzij Mitchel, te handhaven in het midden van het peloton. De deur bleef achteraan in het peloton open staan en velen wisten het einde van de wedstrijd niet te halen. Want van de 81 rijders die gestart waren, haalden maar 55 de finish.

Het tempo bleef hoog in de finale, hierdoor lukte het Mitchel en mij niet meer om bij de eerste twintig te eindigen. Mitchel werd 34ste, ik eindigde als 27ste. De wedstrijd werd gewonnen door Kees Heemskerk, die 500 meter voor de streep wegsprong samen met Jordy van Workum. Leander van der Geest eindigde als derde. Gerwin Smit nam de leiding in het klassement weer over van Joeri Klous.

Komende zaterdag is er een doorstroomwedstrijd in Haarlem, dit is een mooie kans voor ons allemaal om de wedstrijd uit te rijden en te kijken naar een plek bij de eerste twintig en misschien nog wel meer. Hopelijk is Björn dan weer hersteld van zijn blessure zodat hij kan starten op zijn thuisbaan en kan er een volledige Marino ploeg aan de start staan. 

Als ploegleider wil ik toch nog erbij vermelden dat Maarten de dag erna op zondag 12 november nog een wedstrijd had nl. het Zuid-Hollands Kampioenschap marathonschaatsen. Remco Schouten rekende bij de mannen na 60 ronden af met medevluchter Niels Overvoorde (Port of Amsterdam/SKITS). Beide hadden 1 ronde voorsprong en zijn Top divisie rijders. Maarten won wel met een ronde achterstand de strijd om het brons, waardoor hij op het podium stond. Terwijl hij na de wedstrijd tegen mij zei dat hij er niet in geloofde. Knappe prestatie.

 

terug naar het overzicht