Wedstrijdverslag KPN Cup 4, 12 nov. 2016 te Heerenveen

15-11-2016

Wedstrijdverslag, KPN marathon Cup 4, Heerenveen 12 novenber 2016, door Maarten

Afgelopen zaterdag mochten we afreizen naar het nieuwe Thialf. Bij aankomst werden wij inderdaad aangenaam verrast door het nieuwe Thialf. Er was een ring om de ijsbaan en tribunes heen gebouwd, en van buiten zag het complex er ook mooi uit.

Helaas kon Roy door ziekte er niet bij zijn. Hopelijk is hij wel fit voor de  wedstrijd van volgende week op Haarlem, zijn thuisbaan. Mitch en ik stonden wel aan de start en wisten wat we konden verwachten, een snelle wedstrijd waarin het voor een groepje lastig zou worden om een rondje te pakken.

In het begin was het ijs goed en gleed het lekker. Mitch was in het begin even in de aanval, maar dit draaide op niets uit. Ik probeerde mij netjes in het midden van het peloton te handhaven, dit ging bij vlagen redelijk. Op een gegeven moment kwam ik ten val doordat iemand op een plek probeerde te schaatsen waar dit onmogelijk was, omdat ik daar schaatste. Jammer genoeg was niet hij, maar ik degene die hier de dupe van was met Koen Klinkhamer, die op mij terecht kwam tijdens onze val. Gelukkig trok het peloton niet heel hard door op dat moment en kon ik weer aansluiten bij het peloton.


Maarten in actie tijdens de wedstrijd.

Van deze inspanning moest ik wel een flink aantal ronden herstellen waardoor ik te maken kreeg met het harmonicaeffect achterin het peloton. Mitch zag dit alles gebeuren en zat de grootste tijd gewoon keurig netjes in het midden van het peloton.
Toen ik met mijn gedachte al bij een massasprint was, was er alsnog een groepje van 8 rijders die het peloton in de rug keek. Hierdoor werd er besloten het peloton vrij abrupt, op 8 ronden voor het einde, af te laten sprinten, waardoor een goede klassering er voor mij niet meer in zat.

Mitch wist nog wel als 34e te eindigen en zo wat rankingpunten te pakken, maar ik eindigde helaas als 49ste.

De marathon werd uiteindelijk gewonnen door de Italiaan Daniel Niero, die klassementsleider Niels Immerzeel en Henriek van Milligen achter zich wist te houden.
Eerder op de avond werd er gezegevierd door Irene Schouten en Gary Hekman. 

Zaterdag 19 nov. is Haarlem aan de beurt.

terug naar het overzicht