Wedstrijdverslag, KPN Cup 5, 17 nov. 2018, te Haarlem

19-11-2018

Wedstrijdverslag, KPN Cup 5, Haarlem, 17 nov. 2018, door Tom

In Haarlem was het weer zo ver, na de intocht van sinterklaas mochten in de middag na de Regiotop de Beloften laten zien wat ze in huis hebben. 100 ronden koers voor de 3 Marino rijders dit maal. Maarten kon er helaas niet bijzijn en heeft sinds een paardagen voor Marathon cup 4 een griepje op gelopen en voelde zich helaas niet fit genoeg om te starten. Hopelijk is hij donderdag in Breda, weer van de partij.

Om 17:50 ging de fluit en mochten de 77 rijders zich verzamelen voor de loze ronden. Deze keer werd het peloton deels ook gevuld door een 12 aantal chinezen die in Nederland waren en mee mochten proeven van het echte marathon werk. Ook was er een 50 euro premie voor de eerste rijder die een ronde voorsprong zou pakken. Door dat er in de race hard gestreden werd en het tempo constant er lekker inzat was van deze premie helaas geen sprake.

De wedstrijd werd voor een deel aangevoerd door het Groenehartsport team . Zij hadden vele mensen regelmatig in de aanval.  Op het harde ijs kwam de finale al snel inzicht. Met een peloton van rond de 65 rijders werd er gestreden om die eerste plek. Een goede positie was dan ook noodzaakelijk.

De finale was in vergelijking tot vorige week niet zo snel. En bestond meer uit versnellingen. Zo was het ook nog eens enorm moeilijk om een goede positie vast te houden. Zoals bij Tom het geval was. Met nog 5 ronden te gaan, kon hij een goede positie veroveren aan de voorkant van het peloton maar door een harde versnelling van rijders aan de buitenkant kon hij geen kant meer op. Dit leek in het voordeel van Mitchel die de laatste paar ronden met een goede snelheid kon rijden. Het leverde hem een 22ste plaats op. Tom eindigde hierachter met een 30ste plek.

Tom gaat goed mee in het peloton

Jerrie begon de wedstrijd helaas al op een wat minder goede manier wegens zijn val tijdens de training de dag ervoor. Onlangs flinke pijn en stijfheid in zijn bil eindige hij de marathon achterin het peloton op een 61ste plek. Net een plaatsje voor Xu Fu de chinees.

 

Aankomende week zullen niet alleen de Marino rijders, maar ook de Dames Top en Heren Top aan de bak moeten, tijdens de Trachitol Trophy Schaats meerdaagse op kunstijs. Ditmaal 4 dagen achter elkaar op de

Tijdens de meerdaagse zijn het ook niet de traditionele 100 ronden maar wordt het aantal ronden gedurende de meerdaagse steeds meer. Zo beginnen we de meerdaagse met 60 ronden en komen er elke dag 20 ronden bij. Zo zullen we op zondag 120 ronden mogen rijden. Houd dus de site in de gaten om te lezen hoe de mannen het er vanaf gebracht hebben.

Dus dat wordt een zware klus.

terug naar het overzicht