Wedstrijdverslag KPN Cup 5, 18 nov. 2017, te Haarlem

20-11-2017

Wedstrijdverslag, KPN Cup 5, 18 november 2017, te Haarlem, door Björn

Zaterdag stond de vijfde marathon van de kalender op het programma. Dit keer mochten wij afreizen naar Haarlem. Ook een aantal C-rijders mochten deze wedstrijd meedoen aangezien dit een "doorstroomwedstrijd" was. De top 20 B-rijders mochten dit weekend aansluiten bij de A-rijders. De rijders van Marino reden allen met de B-wedstrijd mee en waren voltallig aanwezig. Björn stond vorige wedstrijd nog langs de kant met een rugblessure maar reed vandaag weer mee.

Ondanks diverse vluchtpogingen tijdens de wedstrijd kon geen enkele rijder een rondje pakken. Mitchel en Maarten reden goed van voren mee. Björn kreeg na halverwege de wedstrijd last van zijn rug en moest de wedstrijd helaas staken na 63 rondjes. Jerrie kwam iets verder en moest het peloton helaas laten gaan na 75 rondjes.

Björn ( 71) en Jerrie (70) handhaven zich in het peloton.

Ondanks het uitstappen van deze beide rijders gaat het bij hen elke week beter. Mitchel en Maarten reden de hele wedstrijd zeer goed van voren. De wedstrijd liep uiteindelijk uit op een massasprint. Met een 16de plaats voor Maarten en een 17e plek voor Mitchel hebben beide rijders mooie top 20 klasseringen behaald. Dit geeft vertrouwen voor de volgende wedstrijden.

Volgende week zullen wij aan de start staan in Hoorn.

 

terug naar het overzicht