Wedstrijdverslag KPN Cup 6, 25 nov. 2017, te Hoorn

27-11-2017

Wedstrijdverslag KPN Cup 6, 25 november 2017, te Hoorn, door Mitchel  

Dit weekend mochten we rijden in Hoorn als tweede van de avond na de regio top dames. We stonden dit keer met zijn drieën aan de want Björn is op vakantie in Nieuw Zeeland. 

Toen de wedstrijd van start ging zat het tempo er goed in en meteen wilden er een paar rijders gaan voor een ronde voorsprong. Maar tot halfver- wege de wedstrijd kreeg er geen groep de ruimte om weg te komen. Omdat er steeds iemand die hoog in het klassement stond mee ging. Al vroeg in de wedstrijd werden de bochten erg slecht. Met zo'n hoog tempo werd het daarom in de bochten steeds moeilijker. Maar gelukkig konden Maarten en ik goed van voren blijven zitten en Jerry in het midden.

Halverwege de wedstrijd reed er een kopgroep van 5 weg uit het peloton. Die hadden ook in zeer korte tijd een ronde want er werd van voor goed afgestopt en er zaten geen klassementsmannen bij. Daardoor moest het peloton afsprinten op ronde 5 voor het einde van de wedstrijd. En ging het tempo bij ronde 75 erg omhoog en dat bleef tot het einde. Waardoor Jerry in de problemen kwam en het peloton moest laten gaan en helaas 6 of 7 rondes voor het einde ingehaald dus net niet uit reed. Maarten en ik reden langzaam naar voren voor de eindsprint maar 2 rondes voor het einde was er een valpartij, waardoor Maarten en meerdere van het peloton achteraan of in het midden van het peloton kwam. Ik koos  deze keer voor de goede richting en had er weinig last van. Daardoor sprintte ik naar de 20ste plaats, eindelijk 1 punt in het klassement en Maarten werd nog knap 23ste.

De kopgroep van 5 man reed door en daar ontsnapte meteen Luuk Loohuis uit. Die kon daardoor nog net voor de andere 4 finishen en won de wedstrijd gevolgd door Victor Ramler en Hendrik Poelstra.

Helaas is er volgende week geen marathon in verband met Sinterklaas dus over twee weken staan we weer aan de start in Deventer.

terug naar het overzicht