Wedstrijdverslag, KPN Cup 6, 26 nov. 2016, te Hoorn

29-11-2016

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 6, Hoorn 26-11-2016 door Mitchel,

Deze keer was de wedstrijd in Hoorn. Na vorige keer een goede wedstrijd te hebben gereden maar helaas gevallen. Hoop ik dit keer te blijven staan en weer een paar punten te pakken voor het ranking klassement.

We starten dit keer als tweede van de avond na de Regiodames. Dit keer hadden we weer een groot peloton van 83 man. Toen de wedstrijd begon zat het tempo er lekker in, want er werd gelijk flink door gereden. Al snel in de wedstrijd zaten er in alle bochten een paar behoorlijke scheuren. Daardoor vielen er een aantal schaatsers en aan het einde van de wedstrijd waren die gaten zo groot dat bij de overige wedstrijden de pilonen in de baan bleven omdat de scheuren te diep waren.

Het tempo bleef de hele wedstrijd hoog en helaas moest Roy er daardoor in ronde 45 af, naar later bleek met een mankement aan zijn schaats. Doordat er steeds een hoog tempo werd gereden, waren er maar weinig uitloop pogingen en als die er waren, dan werden de rijders al snel weer terug gepakt.

Met nog 30 rondes te gaan ging het tempo nog eens omhoog en het peloton werd daardoor een langgerekt lint. Ik probeerde daarom zo goed mogelijk van voren te rijden, want als je achterin zat was het moeilijk om weer naar voren te kunnen rijden.

In de eindsprint viel ik iets naar achteren in het peloton maar werd nog mooi 29ste. Maarten reed goed voorin de laatste paar rondes en werd keurig 22ste .

De pelotonssprint werd dit keer gewonnen door Danny Stam van Ormer ICT gevolgd door Kevin Hoekstra en Joerec Cijsouw.

De volgende wedstrijd is pas over twee weken in verband met Sinterklaas. We hebben een extra week om ons klaar te maken voor de volgende wedstrijd, die in Enschede is.

 

terug naar het overzicht