Wedstrijdverslag, KPN Cup 7, 10 dec. 2016, te Enschede

12-12-2016

Wedstrijdverslag, KPN Marathon cup 7, 10 dec. 2016, te Ensche door Maarten

Na een weekje rust te hebben gehad in het Sinterklaasweekend was het deze week de beurt aan Enschede. Een lange rit waar de verwachtingen voor Roy en mij niet al te hoog waren. Roy gaf aan de afgelopen weken niet echt lekker te hebben geschaatst, en voor mij gold dat ik ziek was geweest en dat de trainingen ook niet lekker liepen. Mijn persoonlijke doel was dan ook om de wedstrijd gewoon uit te rijden.

Er werd hard gereden tijdens de wedstrijd. Dit zorgde ervoor dat Roy na 38 rondes helaas moest uitstappen, hij was zeker niet de enige. Van de 78 gestarte rijders reden maar 52 rijders de wedstrijd uit. het tempo lag erg hoog, doordat een aantal Top divisie rijders, een paar keer op kop gingen  schaatsen en het tempo behoorlijk opvoerden.
Op een bepaald moment in de wedstrijd zat ik redelijk voorin toen er stevig door werd getrokken. Ik voelde mij op dat moment redelijk goed en dacht dat er misschien nog een goede uitslag in zou zitten. Dit was echter schijn, want toen de rondes vorderden zakte ik steeds verder terug naar achteren.

Mitch zat nog een stuk frisser en hij wist zich wel keurig in het midden van het peloton te handhaven. Helaas zag ik hoe hij van achter werd meegenomen en in de kussens belandde. Door een botte schaats wist hij niet meer terug te keren in het peloton en moest ook hij helaas opgeven.

De laatste ronden waren erg zwaar voor mij, waar ik bij vorige wedstrijden nog rond de 20ste plaats kon rijden was het deze keer een kwestie van overleven, en wist ik uiteindelijk als 47ste over de finish te komen.

De wedstrijd werd gewonnen door Kevin Hoekstra, die Bart Hoolwerf en Kay Schipper achter zich wist te houden in de sprint. Niels Immerzeel werd vierde en behield zijn leiderstrui.

Komende week is de Vierdaagse, hopelijk weet Marino dan beter voor de dag te komen. Donderdag is de eerste wedstrijd in Leeuwarden.

terug naar het overzicht