Wedstrijdverslag KPN Cup 7, 9 december 2017, te Deventer

12-12-2017

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 7, 11 dec. 2017, te Deventer, door Maarten

Voor de 7de Cupwedstrijd moesten we afreizen naar Deventer. Ruim op tijd kwam ik aan, omdat het meeviel met de voorspelde gladheid. Met Björn nog in Nieuw-Zeeland/in het vliegtuig was het aan ons drieën er een goede wedstrijd van te maken.

Na de grote verbetering van Jerrie in Hoorn was er deze week goede hoop dat hij de marathon daadwerkelijk uit zou rijden. Helaas kon hij deze hoop niet waar maken en had hij een slechte dag, “technisch liep het slecht”. Toen het tempo in het peloton omhoog ging kreeg Jerrie het zwaar, en na 35 ronden moest hij de wedstrijd staken.
Mitchel en ik hadden beiden wel een goede dag. We koersten allebei goed in het midden/vooraan mee. Op het beslissende moment zat ik goed vooraan geplaatst waardoor ik met een groepje de aansluiting naar de kopgroep van 8 man kon maken. Mitchel had nog geprobeerd de sprong te maken, maar dit lukte hem helaas niet. Een aantal andere rijders lukte het nog wel de sprong te maken en uiteindelijk bestond de kopgroep uit 19 man.

Maarten in de kopgroep.

Het peloton gaf zich echter niet zomaar gewonnen en rondes lang bleven we het peloton achtervolgen. Met nog zo’n 40-35 ronden te gaan was het moment dan toch daar dat we de aansluiting maakten. De bel voor het peloton ging met nog 11 ronden te gaan. In de pelotonsprint wist Mitchel als tiende te eindigen, en 29ste in de einduitslag. Hierdoor sleepte hij nog de nodige rankingpunten binnen.
Waar mijn wedstrijd goed was, was mijn finale een stuk minder. Ik zat er aardig doorheen en reed eigenlijk zonder plan rond. In de sprint kwam ik namelijk veel te kort en werd ik zestiende. Dit was een smetje op een voor de rest goede wedstrijd.
Maar toch 10 punten voor het klassement. Mocht ik een volgende keer in eenzelfde situatie komen verwacht ik van mezelf dit beter te doen. De wedstrijd werd gewonnen door Engbert de Vegt, voor Timothy Loubineaud en Leander van de Geest.

De wedstrijd bij de vrouwen werd gewonnen door Kelly Schouten, bij de mannen zegevierde Evert Hoolwerf, na een veldslag.Er eindigden maar 18 rijders van de 46 die gestart waren.

Komende zaterdag zal de Marathon Cup 8 in Den Haag zijn, de thuiswedstrijd voor Jerrie en ik. Hopelijk kunnen we boven onszelf uitstijgen en een mooie prestatie voor het thuispubliek neerzetten. 

terug naar het overzicht