Wedstrijdverslag KPN Cup 8, 16 dec. 2017, te Den Haag

18-12-2017

Wedstrijdverslag KPN Marathon Cup 8 op De Uithof, door Jerrie.

Vandaag stond de 8ste wedstrijd in de KPN Marathon Cup op het programma. Voor twee van onze rijders betekende dit een thuiswedstrijd. Zowel Maarten als ik (Jerrie) werken wekelijks hun trainingen af op De Uithof en zij waren dus extra gebrand iets te laten zien voor het thuispubliek. 

Een uur voor de wedstrijd komen we even samen en spreken de wedstrijd door, zoek elkaar af en toe op in de wedstrijd en verder is het vooral zaak dat iedereen voor zichzelf aan bepaalde punten denkt. Voor mij betekent dat niet teveel vanachter rijden en waar mogelijk proberen op te schuiven in het peloton, zodat ik niet continu op de achterste plaatsen aan het harken ben.

We staan vandaag weer met 4 man aan de start, Björn is terug van een vakantie in Nieuw Zeeland en heeft weer zin om te knallen in de marathons.

Vanaf de start wordt er goed gas gegeven aan de kop van het peloton. Maarten en Mitchel rijden hier goed mee, Björn en ik hebben het lastiger en rijden af en toe flink op het elastiek. Er wordt continu aangevallen, maar niemand komt uit de greep van het peloton. Voor Björn zit de wedstrijd er na 61 ronden op.

De laatste ronden heeft iedereen door dat het een massasprint gaat worden. Maarten en Mitchel positioneren zich voor de sprint, ikzelf hang aan de staart van het peloton. Voor mij is het doel de wedstrijd uitrijden en dat lijkt voor het eerst dit jaar te gaan lukken.

Jerrie kan zich mooi handhaven in het peloton

De massa sprint wordt gewonnen door Jesse Vriend voor Ruud Slagter en Tom den Heijer. Maarten finisht als 27ste en Mitchel wordt 31ste.

Ik rijd de wedstrijd eindelijk uit en finish als 51ste. Een mooie opsteker en leuk dat dit lukt voor het thuispubliek en de sponsor, Arthur Kluiters, die de laatste 30 ronden mij over de streep heeft geschreeuwd.

Volgende week staat de 9de cup wedstrijd op het programma in Breda, dit is ook gelijk de laatste wedstrijd van 2017. 2018 zullen we gelijk beginnen met het NK in Utrecht op 1 januari.

terug naar het overzicht