Wedstrijdverslag, KPN Cup 8, 7 jan. 2017, te Eindhoven, door Maarten

09-01-2017

Wedstrijdverslag, KPN Marathon cup 8, 7 jan. 2017, te Eindhoven, door Maarten

Afgelopen zaterdag was de marathon in Eindhoven. Door de voorspelde ijzel op de weg was het nog maar de vraag of we naar Eindhoven af konden reizen. Na beraad besloten zowel Mitchel als ik naar Eindhoven te gaan. Marjo en Henk waren hier al omdat zij bij familie waren. Helaas kon Roy er door familieomstandigheden niet bij zijn.

Erg jammer, want dit was een gemiste kans om een wedstrijd uit te rijden,  aangezien dit een doorstroomwedstrijd was. De 20 best geklasseerde B-rijders mochten starten in de Top-divisie en deze vrije plekken in de B-divisie werden opgevuld door regiorijders. Ik was hier blij mee, na de afgelopen weken ziek en daarna niet fit te zijn geweest. Hierdoor was dit mijn eerste wedstrijd sinds Enschede, een wedstrijd die ik achteraf gezien misschien niet had moeten rijden.

In de wedstrijd merkte ik inderdaad dat ik nog niet in goede doen was. Het tempo lag niet erg hoog, en af en toe was ik alsnog achteraan te vinden. Mitchel reed wel een goede wedstrijd en probeerde een aantal keer te ontsnappen, maar een succesvolle vluchtpoging zat er helaas niet in. En niet alleen voor Mitchel, niemand lukte het om een ronde te pakken.

Uiteindelijk won Chiel Smit die het sprintende peloton voor bleef. Jasper Bovenhuis werd tweede Mark van der Hulst derde. Mitchel en ik finishte als 21ste en 20ste. Ik was op zich nog redelijk tevreden met deze prestatie en was blij dat ik weer eens fit genoeg was om in een marathon te starten.

De wedstrijd bij de Dames werd gewonnen door Iris van der Stelt. In de A-divisie won Hekman nadat hij in de finale met een select groepje rijders die twee ronden voorsprong hadden de wedstrijd zelf controleerde. Danny Stam en Niels Overvoorde wisten als B-rijders hierin te imponeren door een rondje te pakken.

De Weissensee komt steeds dichterbij en over twee weken zullen wij al vertrekken. Tot die tijd hebben we nog drie wedstrijden met komend weekeinde een dubbel weekend in Rotterdam en Mitchel z’n thuisbaan Alkmaar.

Ik kijk zeer uit naar de komende wedstrijden en hoop op de Weissensee de prestaties van vorig jaar te kunnen herhalen. 

terug naar het overzicht