Wedstrijdverslag KPN Cup 9, 23 dec. 2017 te Breda

27-12-2017

Wedstrijdverslag KPN Cup 9, Breda 23 dec.2017, door Mitchel

Na woensdag Biddinghuizen te hebben gereden staan we dit keer aan de start in Breda. Helaas staan we dit keer met zijn tweeën aan de start, alleen Jerry en ik. Maarten is niet fit en Bjorn had verplichtingen op zijn werk. Hopen dat Jerry en ik voldoende hersteld zijn van Biddinghuizen om goed door de wedstrijd heen te komen.

We mochten als tweede van de avond van start na de regio dames. Het ijs was matig met hier en daar een goede plek. Maar gelukkig verliep de wedstrijd in het begin rustig met af en toe een aanval, maar die werden al snel verijdeld.

Daardoor konden Jerry en ik goed meekomen. Halverwege de wedstrijd reed er een groep weg en ik zat er bij. Helaas blies ik mezelf meteen op en  moest lossen en pakte de kopgroep een ronde. Gelukkig kon ik goed herstellen in het peloton. Op het moment dat we de finale in gingen werd het steeds meer duw en trekwerk met een aantal valpartijen. Waardoor ik zelf ook bijna ging, maar bleef gelukkig staan. Ik kon goed in het midden blijven van het peloton en werd 29ste.

Jerry moest helaas het peloton net laten gaan in de sprint en finishte op een mooie 47ste plek.

De eindsprint van de kopgroep werd gewonnen door Bart Vreugdenhil.

De Volgende wedstrijd wordt verreden op 1 januari te Utrecht en is het NK. Jerry en ik mogen bij de Neo-senioren starten en Maarten in het A-peloton. Hopelijk zijn we dan allemaal in vorm.

 

terug naar het overzicht