Wedstrijdverslag, KPN Cup 9, 4 jan.2020, te Heerenveen

06-01-2020

Wedstrijdverslag, KPN Cup 9, 4 jan.2020, te Heerenveen door Jerrie

Na het NK van woensdag mogen we vandaag weer 100 ronden in Heerenveen. We zijn pas laat aan de beurt, om 22:00u.

Iets na 20:30 komen Johan, Maarten en ik (Jerrie) aan in Thialf. Mitchel is dan net gestart voor de doorstroomwedstrijd tussen de A rijders. De gang zit er daar goed in met gemiddeld 30.3 sec. per ronde. Maar Mitchel weet de wedstrijd knap te finishen en rijdt voor het eerst uit bij een baanwedstrijd tussen de Top divisie en geeft het goede voorbeeld voor ons!

Doorstroomwedstrijd dus, de beste 20 B-rijders doen niet mee, en 20 talenten uit de regio competities doen bij ons mee. 22:00u starten we met 65 man voor 100 ronden, waarvan er 44 de finish halen. Er wordt veel aangevallen in de beginfase. Maarten zit in een kansrijke groep en Johan stopt goed af op kop van het peloton. Ronden lang rijden zij voor het peloton uit. Maar het gat wordt toch weer gedicht. Hierna rijden er 3 man weg die snel een grote voorsprong pakken. De achtervolging wordt ingezet in het peloton. Maar de 3 vinden met hulp van ploeggenoten aansluiting bij het peloton.

Hierna zit de wedstrijd op slot, door de ploeggenoten van de koplopers wordt de wedstrijd gecontroleerd. Johan probeert nog een solo aanval, maar krijgt ook geen ruimte van het peloton.

In sprint zitten we goed gegroepeerd met zijn drieën bijelkaar, Johan houdt mij en Maarten vooraan in het peloton. Met 2 ronden te gaan komt helaas een groot deel van het peloton er overheen en verliezen we onze positie.

Hierdoor finisht Maarten als 25ste en ik als 27ste. Johan komt als 44ste over de streep.

 

Volgende week KPN Cup 10, normale wedstrijd in Groningen.

terug naar het overzicht