Wedstrijdverslag KPN Cup3, 4 nov. 2017, te Heerenveen

06-11-2017

Wedstrijdverslag, KPN Cup 3, 4 november 2017, te Heerenveen, door Jerrie

Afgelopen zaterdag mochten we evenals vorige week weer naar het hoge noorden. Deze week werd de derde KPN Marathon Cup verreden in Heerenveen. Dit betekende weer een lange reis en na 2uur in de auto moesten eerst de benen even losgelopen worden in de splinternieuwe ijshal van Thialf. Tegelijkertijd konden we mooi de wedstrijd bij de A’s even meepakken want die waren weer voor ons, een mooie wedstrijd die gewonnen werd door Crispijn Ariëns.

 

Hierna waren wij eindelijk aan de beurt om 22:00 klonk het startschot voor onze 100 ronden. Op het snelle ijs van Thialf viel het geen seconde stil. Waar Maarten en Mitchel voorin goed mee koersten hadden Björn en Jerrie het achterin lastiger. Doordat er al 2 pelotons over het ijs heen waren gegaan waren de bochten behoorlijk vertrapt. En zaten er meerdere scheuren in het ijs. Helaas ging Björn na 37 ronden onderuit en kon de aansluiting met het peloton niet meer maken.

Jerrie hing vanaf dat moment aan het elastiek, werd enkele keren gelost, maar kwam ook weer terug. Uiteindelijk zat zijn wedstrijd er na 55 ronden op. Hij werd ingehaald door het peloton.

 

Maarten en Mitchel handhaafden zich goed aan de kop van de wedstrijd, er ging wel nog een groepje van 4 rond. Maar in de sprint van het peloton werd Maarten 22ste en pakte Mitchel de 25ste plek. Wat weer veel rankingspunten oplevert.

Hierna de wedstrijd na besproken en snel weer naar huis, het was immers nog een lange rit vanuit Heerenveen. Volgende week de vierde KPN Marathon Cup, dichterbij huis, in Utrecht. Tot dan!

terug naar het overzicht