Wedstrijdverslag KPN Marathon Cup 1, 19 okt. 2019 te Amsterdam

31-10-2019

KPN Marathon Cup 1, 19 okt.2019 te Amsterdam, door Maarten

De eerste Cupwedstrijd van het seizoen was zoals gewoonlijk op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Anders dan andere jaren zullen wij op de baan niet meer worden bijgestaan door Marjo en Henk. Zij hebben een stapje terug gedaan, maar blijven op de achtergrond nog wel actief. Een oude bekende, Dirk Maarssen, heeft zijn hand opgestoken om gedeeltelijk ploegleider te zijn voor Marino. Naast dat hij de afgelopen jaren actief was in het bestuur van Marino, is hij eerder voor Marino ploegleider geweest en is hij zelf een oud marathontopper. Andere wedstrijden zullen begeleid worden door Björn of anders Frank. Helaas was Dirk verhinderd wegens een enkelblessure en kon hij deze wedstrijd niet aanwezig zijn, maar met Björn langs het ijs konden we toch goed beslagen ten ijs komen. Het strijdplan van tevoren was om ons de eerste dertig ronden koest te houden en de wedstrijd aan te kijken en dan zien of we voorzichtig mee konden springen.

Mitchel kon zich echter niet bedwingen en mengde zich al voor ronde dertig in de debatten. Zo'n eerste wedstrijd van het seizoen valt vaak zwaar, zo ook voor Jerrie. Hij moest even voor half koers de wedstrijd staken. Mitchel, Johan en ik konden wel prima volgen en probeerden af en toe mee te schuiven.

Zelf had ik een keer goede hoop toen ik met Leander van der Geest en Remon Vos in een groepje voor het peloton uitreed dat we misschien weg konden blijven. Maar deze aanval was geen lang leven beschoren omdat Leander niet mee wilde draaien. Roel Boek, een semiploeggenoot van hem had namelijk vlak daarvoor een rondje gepakt samen met Wabe de Rooij en Hendrik Poelstra.

De wedstrijd zat daardoor een beetje op slot. Tegen het einde reed Johan Bakker nog in eens het hele stilstaande peloton voorbij, waardoor hij in enkele rondjes een voorsprong van 100 meter had. Hij viel echter weer terug in het peloton toen de absolute finale begon. Johan en ik konden hierin geen potten meer breken, maar Mitchel wist een goede sprint te rijden en eindigde zeer netjes als tiende, een prima resultaat met goede vooruitzichten voor de komende wedstrijden. De wedstrijd werd gewonnen door Hendrik Poelstra voor Wabe de Rooij en Roel Boek.

 

Volgende week maken we ons op voor een thuiswedstrijd, Den Haag is vroeg dit jaar!

Maarten

terug naar het overzicht