Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 10, 14 jan.2017 te Alkmaar

17-01-2017

 Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 10, Alkmaar 14 januari 2017, door Mitchel

Zaterdag stond de 10de cup wedstrijd van het jaar op het programma in Alkmaar. Na de dag ervoor een mindere dag te hebben gehad in Rotterdam wil ik dit keer een betere eindsprint rijden. het is tenslotte mijn thuisbaan.

Toen we aan de start van de wedstrijd stonden met 62 rijders, ging het plotseling heel hard waaien. En daardoor werd het een zware wedstrijd want het koste erg veel moeite om tegen de wind in op kop te schaatsen. Daardoor waren er niet zoveel demarrages maar het tempo lag wel hoog. En de uitloop pogingen die er waren duurden maar een paar rondes.

Maarten en ik probeerden ook een paar keer weg te rijden maar werden helaas snel teruggepakt. Na de helft van de wedstrijd kwam er een echte serieuze aanval van uit het peloton door twee man die ronde na ronde stand hield. Maar ze kregen niet meer dan 200 meter voorsprong. Maar met nog 20 rondes te gaan, werden die ook teruggepakt.

Ondertussen was het ook in een van de bochten behoorlijk gaan sneeuwen. Alles leek er naar uit te zien dat het een massasprint werd. Dus we maakten ons op om te sprinten.

Maarten en ik zaten goed in het midden van het peloton. Alleen in de laatste bocht moest ik helemaal buiten om en verloor een paar plaatsen maar gelukkig kon ik nog een paar plaatsjes winnen op het rechte stuk, waardoor ik 30e werd en Maarten 28e. Waardoor we weer een paar punten voor de Ranking konden sprokkelen.

De winst ging naar Ruud Slagter gevolgd door Kay Schipper en Kevin Hoekstra. Dus we hebben een prima wedstrijd gereden en op naar de volgende in Biddinghuizen as. dinsdag, maar dan in de open lucht.

 

terug naar het overzicht