Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 11, 21 jan. 2017, te Groningen

23-01-2017

Wedstrijdverslag, KPN marathon Cup 11, 21 januari 2017, te Groningen, door Maarten

Groningen, de baan die voor ons het verst weg ligt, was de laatste marathon voor de Weissensee. Roy heeft besloten zijn seizoen vroegtijdig te beëindigen, omdat hij het niet meer kan combineren met zijn school. Erg jammer vind ik, maar ik kan mij er wel iets bij voorstellen.
Marjo drukte ons voor aanvang van de start nog eens op het hart dat we zoveel mogelijk in het midden van het peloton moesten blijven schaatsen.

Dit lukte vooral Mitchel erg goed, ik was af en toe nog aan de staart van het peloton te vinden. Allebei waren we tijdens de wedstrijd mee geschoven met een groepje die licht voor het peloton uitreed. Alleen mocht het niet baten en werden we teruggehaald. Toen we bijna halverwege waren wisten twee man te ontsnappen Niels Overvoorde en Joeri Klous. Rondes lang reden zij samen met de hulp van hun ploeggenoten voor het peloton uit. Op een gegeven moment kwamen ze op 50 meter, maar ook toen wisten ze geen aansluiting met het peloton te vinden.

Het peloton gunde hen namelijk niet de ronde voorsprong. Met name Danny Stam, Robert Bovenhuis en de ploeg van Harry de Wolff zorgde dat de gang er goed in bleef. De voorsprong bleef hierdoor schommelen. Met nog negen rondes te gaan werd besloten het peloton te laten afsprinten op 6 ronden voor het einde. Helaas wisten Mitchel en ik niet meer echt op te schuiven en ging het rondenbord van 8 naar 6, zodat schuiven helemaal onmogelijk was.

Elwin Hulsink wist het sprintende peloton net voor te blijven en werd derde. Kevin Hoekstra behield zijn leiderstrui in de door zijn ploeg georganiseerde marathon. De sprint a deux werd uiteindelijk gewonnen door Joeri Klous, Niels Overvoorde kon wel weer een podiumplaats op zijn conto bijschrijven.

Mitchel en ik werden uiteindelijk 33e en 31e. Ik reed een goede wedstrijd, dus die uitslag viel voor mij wel een beetje tegen. Toch ga ik met een goed gevoel naar de Weissensee en hoop hier de wedstrijden uit te rijden. 

 

 

terug naar het overzicht