Wedstrijdverslag KPN Marathon Cup 12, 9 feb. 2019, te Enschede

11-02-2019

Wedstrijdverslag KPN Marathon Cup 12, 9 feb. 2019, te Enschede, door Jerrie

Na een weekend waarin we geen wedstrijd hebben gehad, konden we afgelopen week weer wennen aan het kunstijs in Nederland.
Na het ijs dat vol scheuren zat in Oostenrijk was het wennen weer over gedweild ijs te schaatsen zonder scheuren. Maar de prachtige omgeving van de Weissensee wordt zeker gemist!

We mogen dit weekend dus naar Enschede waar op snel ijs de 3de en laatste doorstroomwedstrijd wordt verreden. Mitchel staat nog steeds goed in het ranking klassement, waardoor hij mee mocht doen bij de A’s. Tom was helaas niet fit en spaart dus zijn energie voor de laatste twee cup wedstrijden van dit seizoen. Maarten en Jerrie stonden wel aan de start bij de beloften.
Samen met 61 andere werd er om 17:45 gestart voor de 100 ronden.

Verwacht werd dat er niet snel een kopgroep veel voorsprong zou krijgen, omdat iedereen zijn kans ruikt in een doorstroomwedstrijd waar de top 20 van het klassement ontbreken. Echter was er al snel in de wedstrijd een kopgroep met 8 sterke rijders uit 8 verschillende ploegen waardoor het peloton stil werd gelegd door hun ploeggenoten. Wij misten de slag. Maarten waagde de sprong nog maar belande helaas in de Chasse Patate tussen de kopgroep en het peloton.
Toen de kopgroep eenmaal rond was werd het peloton gecontroleerd door de ploeggenoten van de rijders in de kopgroep. Niemand kwam dus meer weg, Jerrie probeerde het nog 2 keer en ook Maarten reed nog enkele ronden voor het peloton uit, maar dit kreeg allemaal niet veel ruimte van het peloton.

Jerrie probeert nog weg te rijden uit het peloton.

 

Hierdoor klonk de bel op 11 ronden voor de finish voor het peloton. Maarten werd hierin 23ste en Jerrie finishte als 33ste.

In de finale reed Aleid Klompmaker direct weg na de finish van het peloton, Johan Bakker achtervolgde hem en de andere 6 rijders uit de kopgroep vielen stil. Bakker haalde Klompmaker helaas niet meer in, waardoor Aleid Klompmaker de wedstrijd won voor Johan Bakker. De sprint van de achtervolgende groep werd gewonnen door Daan Gelling.

Nog twee wedstrijden dit seizoen, 16 februari in Dronten en 2 maart de Finale in Leeuwarden.

terug naar het overzicht