Wedstrijdverslag KPN Marathon Cup 12 doorstroom, 9 feb. 2019, te Enschede

15-02-2019

Wedstrijdverslag KPN Marathon Cup 12 doorstroom, 9 feb.2019, te Enschede, door Mitchel

Zaterdag was de derde en laatste doorstroom wedstrijd van het seizoen. Ik sta nog steeds bij de eerste 20 van het Ranking klassement dus mocht ik weer bij de A- rijders van start. Na een mindere trainingsweek te hebben gehad door een verkoudheid hoop ik dat het een redelijk rustige wedstrijd wordt vanavond.

We starten als laatste van de avond dus het ijs was al redelijk slecht in de bochten maar het gleed wel. En direct na het startschot zat meteen het tempo er erg goed in, dus een rustige wedstrijd zat er niet in. Met rondes 29 en 30 sec vielen er snel al een paar rijders af. Ook omdat het tempo er in bleef zonder rust punten.

Mitchel in het kielzog van Bob de Vries in het peloton.

Doordat het tempo ook zo hoog lag kwam er nog geen groep weg. Na 40 rondes kreeg ik het zwaar en moest lossen. Toen ik 40 meter achterstand had op het peloton kon ik weer aan sluiten op een geloste rijder. Die reed weer naar het peloton toe maar met nog 15 meter te gaan maakte ik een fout in de bocht en zat bij hem op 3, 4 meter maar kreeg het gat niet dicht. Dus ik moest definitief lossen. Na ongeveer 50 rondes stapte ik af.

De wedstrijd werd gewonnen door Robert Post die een ronde voorsprong had met 12 andere rijders.

 

terug naar het overzicht