Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 14, Finale, 2 mrt.2019, te Leeuwarden

04-03-2019

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 14, Finale, 2 mrt.2019, te Leeuwarden, door Maarten

De laatste wedstrijd van het seizoen betekende ook de laatste wedstrijd van Marjo en Henk als ploegleiding. Na jaren lang op de baan te hebben gestaan zullen zij afscheid nemen van het ploegleiderschap en de verzorging. Wel zullen zij actief blijven binnen de stichting van Marino. Bij de seizoen afsluiting zullen wij hier verder bij stilstaan.

De laatste wedstrijd begon hard op het snelle ijs van Leeuwarden, de eerste 25 ronden schenen in een tempo van 30,6 gemiddeld afgelegd te zijn geweest. Het tempo werd zo hoog gehouden omdat er drie rijders waren die een flinke voorsprong op het peloton probeerden te pakken. Dit was nadat Mitchel eerder in de wedstrijd al geprobeerd had om aan te vallen.
Yves Vergeer wist als eerste de aansluiting met het peloton te maken. Met hangen en wurgen lukte het de andere twee hetzelfde te bewerkstelligen. Helaas voor hun reed er daarna een grote groep weg, zonder mannen van Marino. Ikzelf kon op dat moment echt niet mee omdat ik vlak daarvoor een flinke inspanning had gedaan om naar voren te rijden.

 

 

 

 

Maarten samen met Joram Verkerk proberen naar de kopegroep te springen.

Deze groep van 15 rijders ging ook rond.
Leander van der Geest kon nog net de aansluiting maken met deze groep, anders had hij misschien wel zijn leiderspak verloren. Nadat ook deze groep rond was bleef het tempo er goed in.

Tom reed met enkele anderen nog even weg uit het peloton, maar dat had geen lang leven beschoren. Mitchel deed later weer een poging. Deze ging helaas niet rond, reden hiervoor was dat er een rijder bij zat die al een ronde voorsprong had. Ronden lang bleef het groepje vooruit. Ikzelf probeerde te storen voorin het peloton. En daarna wilde ik mij af laten zakken, maar twijfelde en besloot uiteindelijk dit niet te doen, toen ik zag dat een volgende groepje alweer de aansluiting met de groep van Mitchel maakte. Jerrie bleef ondertussen strijden in het peloton. Op 11 ronden voor het einde ging de bel voor het peloton.

Mitchel behaalde, net als vaker dit seizoen, een 21ste plaats. Tom werd 31ste, ik 43ste en Jerrie 44ste. Helaas konden we geen potten breken in de laatste wedstrijd van het seizoen.

Wie dat wel deed was team Bouwpartners, zij eindigden met zijn drieën op het podium voor klassementsleider Leander van der Geest die 6de werd. Hiermee pakte hij de eindoverwinning in de Cup. 

Bij de vrouwen won Irene Schouten gewoon weer en bij de mannen pakte Robert Post zijn derde wedstrijd.

Op naar volgend jaar!

 

terug naar het overzicht