Wedstrijdverslag KPN Marathon Cup 2, 26 okt. 2019, te Den Haag

01-11-2019

KPN Marathon Cup 2, 26 okt.2019 te Den Haag, door Jerrie

Zaterdag 26 oktober stond de tweede KPN Marathon Cup op het programma. De thuiswedstrijd voor Maarten, Johan en Jerrie.

Dit zorgde dus voor extra publiek en spanning en vooral veel zin om te laten zien wat we kunnen.

Vorige week werd Mitchel nog knap 10e in Amsterdam, dit zou hij graag herhalen vandaag. Het is de eerste wedstrijd voor onze nieuwe ploegleider Dirk Maarsen, vorige week kon hij er helaas niet bij zijn, maar nu staat hij wel langs de kant.

Van te voren bespreken we dat we attent van voren willen zitten en af en toe mee springen. Jerrie moet zorgen deze week wel de wedstrijd uit te rijden om de 100 ronden weer in de benen te krijgen.

 Het begin van de wedstrijd is rustig, met 84 man aan de start rijden we soms wel 6 man breed over de baan. Na een ronde of 50 schiet de wedstrijd in gang en regent het aanvallen. Maarten, Johan en Mitchel zitten goed van voren en springen af en toe mee. Maarten komt in een groep van zo’n 5 man die lang vooruit rijden, helaas rijd niet iedereen mee op kop waardoor zij ook worden terug gepakt.

 

Dit betekent dat we ons op kunnen maken voor een eindsprint. Ondertussen overleeft Jerrie dit keer wel de snelle ronden en zit hij er aan het einde nog bij.

Met nog 3 ronden te gaan is iedereen klaar voor een massasprint en vliegen we over de baan als de wedstrijd wordt stilgelegd i.v.m. een valpartij waarbij de EHBO’ers het ijs op moeten.

Dit betekent een herstart waarbij het rondebord weer op 10 wordt gezet, deze wedstrijd gaat dus ineens over 106 ronden i.p.v. de gebruikelijke 100 ronden. Iedereen kan dus even op adem komen waarna we een massa start krijgen over 10 ronden. Direct na de start schiet Johan er vandoor, helaas wordt hij enkele ronden voorop weer bijgehaald. In de eindsprint wordt Mitchel 24ste, Maarten 40ste, Jerrie 55ste en Johan finisht als 64ste

Niet de uitslagen waar we op gehoopt hadden, maar we hebben ons weer goed laten zien in de wedstrijd wat weer perspectief biedt voor de komende wedstrijden. En we kwamen deze week wel weer met 4 man aan de finish!

De wedstrijd wordt gewonnen door Harm Visser voor Ruud Slagter en Tom den Heijer.

Volgende week reizen we af naar Deventer.

 terug naar het overzicht