Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 3, 2 nov. 2019, te Deventer

05-11-2019

Wedstrijdverslag, KPN Cup 3 Deventer, 2 november 2019, door Mitchel.

De wedstrijd begon met een lekker tempo en hier en daar al een paar uitloop pogingen, maar die werden direct terug gehaald. Daardoor ging het tempo wel steeds iets omhoog, maar het peloton ging niet op een lint maar bleef drie tot vier rijen dik. Waardoor er veel gebeukt werd in de wedstrijd. Waardoor een aantal valpartijen ontstonden. Johan, Maarten en ik probeerden nog een paar keer weg te komen, maar dat lukte niet echt en we werden als snel terug gepakt.

Maarten kwam nog het verste, maar kreeg niet meer dan 200 m, maar werd doordat hij in de aanval ging wel tweede in de premie sprint. Met nog dertig ronden te gaan waren er twee grote scheuren gekomen in de bocht na start/ finish, waardoor er een aantal mannen vielen. Maar gelukkig kon ik die ontwijken. 

Met de finale in zicht viel het peloton iets stil en met nog een aantal ronden gaan, ging Johan in de aanval maar helaas die werd net zoals alle andere aanvallen terug gepakt. Dus we moesten ons voorbereiden op een massa sprint. Met een peloton wat vier rijen dik was gaat dat moeilijk, want je was zo je plek kwijt. Maarten en ik kwamen goed naar voren maar een ronde voor het einde was in de bocht na start / finish een valpartij en Maarten werd helaas meegenomen. Ik kon de valpartij ontwijken en werd 19de.

Jerry reed de wedstrijd mooi uit en werd 49ste en Johan 50ste. De wedstrijd werd gewonnen door Ruud Slagter gevolgd door Tom den Heijer en Chiel Smit.

 

De volgende wedstrijd is in Heerenveen. Laten we hopen dat Maarten optijd fit is en dat de rest weer een stap kan maken in de wedstrijd.

terug naar het overzicht