Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 4, 9 nov. 2019 te Heerenveen,

10-11-2019

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 4, 9 nov. 2019, te Heerenveen, door Johan

In Heerenveen stond de vierde wedstrijd van het seizoen op het programma. In tegenstelling tot andere jaren waren we als eerste aan de beurt. Maarten was helaas niet van de partij, zijn knie was aardig beurs na de wedstrijd van vorige week waardoor schaatsen nog niet lukte. Het herstel gaat wel vooruit dus waarschijnlijk kan hij volgende week wel aan de start verschijnen.

Met Björn als ploegleider van deze avond gingen we dus met drie man van start. De snelheid zat er al vrij vroeg in en er waren diverse aanvallen. Wij hadden afgesproken een beetje rustig te beginnen om ons later met de debatten te bemoeien.

Na een ronde of 20 kwam er een eerste serieuze kopgroep die bleef schommelen tussen de 100 en 200 meter van het peloton. Nadat de klassementsleider en het witte pak een poging waagde om te springen en weer terug werden gepakt, greep ik (Johan) mijn kans met een klein groepje en we konden de oversteek maken. Met wat afvallers van de oorspronkelijke kopgroep slaagden we erin om uiteindelijk met 16 man een ronde voorsprong te pakken. Na nog wat schermutselingen in de tweede helft van de wedstrijd werd het uiteindelijk een massasprint voor het peloton om plek 17. Mitchel werd daarin 33e en Jerrie reed de wedstrijd weer keurig uit en werd 58e.

Daarna begon de finale voor de kopgroep. Ik plaatste met nog 2 anderen een kleine aanval op 9 ronden voor het eind in de hoop dat de rest van de groep ging twijfelen, helaas kwamen ze er weer bij en had ik al mijn kruit verschoten en werd uiteindelijk 15e. Naast de stijgende vorm ben ik tevreden dat ik een goede uitslag heb gereden na een 64e, 62e en 50e plek.

 

Volgende week staat Haarlem op het programma om daarna te beginnen aan de vierdaagse!

 

 

terug naar het overzicht