Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 5, 16 nov. 2019 te Haarlem,

21-11-2019

Wedstrijdverslag, KPN Marathon Cup 5, 16 nov. 2019 te Haarlem, door Maarten

De vijfde wedstrijd van het marathonseizoen betekende weer een terugkeer in de cyclus voor mij. Na mijn val in Deventer was ik niet op tijd klaar om deel te kunnen nemen in Heerenveen. Mijn knie was echter wel voldoende hersteld om te kunnen starten in Haarlem. Het zelfvertrouwen was echter niet zo hoog nadat het in de trainingen nog niet zo lekker liep.

Met Dirk aan de kant begon de wedstrijd. Al vroeg probeerden vele rijders weg te komen en lag het tempo erg hoog. Bij ons was vooral Johan actief, hij sprong met verscheidene groepjes mee.
Achterin het peloton piepte en kraakte het ondertussen bij Jerrie, hij moest voor de helft van de wedstrijd het strijdtoneel verlaten.

Mitchel had geen goede dag en besloot zich te focussen op de sprint. De aanvallen moesten dus vooral van Johan Bakker komen. Uiteindelijk bleek ik zelf ook nog de benen te hebben om voorzichtig mee te kunnen schuiven, maar echt een rol van betekenis kon ik niet spelen. Johan probeerde het nog enkele keren, maar kwam, net als de rest van het peloton, niet weg.
Hierdoor eindigde de wedstrijd in een massasprint die gewonnen werd door Harm Visser voor Ruud Slagter en Tom den Heijer. Mitchel wist een keurige 11de plaats te behalen en Johan werd 21ste. Ik moest genoegen nemen met de 43ste plek.

Komende week staat de Trachitol vierdaagse op het programma. De eerste van de vier is donderdag 21 nov. in Enschede Ik heb er nu al veel zin in en hoop dat Jerrie zijn slag weer te pakken krijgt en dat we met Marino wat potten kunnen breken.

Hier een aantal foto's van de wedstrijd in Haarlem.

 

terug naar het overzicht